Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 10:16
UPD:11:27
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Συνεδριάζει αύριο στις 18.30, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, το υπουργικό συμβούλιο, με θέματα ημερησίας διάταξης την ενημέρωση από τον Αντώνη Σαμαρά «επί τρεχόντων ζητημάτων» και την επιλογή αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση των 8,8 δισ. ευρώ. Το ν/σ θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και στόχος είναι να ψηφιστεί την Κυριακή, ωστόσο οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί ειδικά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, έχουν προκαλέσει την ενόχληση του υπουργείου Οικονομικών.

Το όλο θέμα προκλήθηκε μετά απο τηλεφώνημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των εκπροσώπων των κομμάτων της συγκυβέρνησης από τον υπουργό Οικονομικών, με το οποίο ζήτησε από τους εκπροσώπους του Κινήματος να μεταφέρουν στον κ. Στουρνάρα το επίσημο αίτημα του ΠΑΣΟΚ να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. 

Απορία για τη στάση του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διεμήνυσε χθες πως «είναι δύσκολο να αλλάξουμε τώρα τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου» με δεδομένη τη συμφωνία με την τρόικα.

«Ας μη δημιουργούμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει», σημείωναν με νόημα άλλα στελέχη το υπουργείου, ενώ στη Ν.Δ. χαρακτηρίζουν «επικοινωνιακές» τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Πλέον έχουμε πλεόνασμα, έχουμε υπερκαλύψει τους στόχους και μας δίνεται η δυνατότητα να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 13%, υποστήριξε από την πλευρά του ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης. Η τουριστική περίοδος αρχίζει και πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ από τον Ιούνιο και μετά, σημείωσε σε δηλώσεις του στον Alpha 989.

Στο 13% θα πάει έτσι κι αλλιώς ο ΦΠΑ στην εστίαση, το ζήτημα είναι να πάει τώρα, παρατήρησε μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και διερωτήθηκε: Γιατί να το νομοθετήσουμε τέλη Ιουνίου και να ισχύσει Ιούλιο και να χάσουμε έτσι τη μισή τουριστική περίοδο και να μη το νομοθετήσουμε τώρα για να ισχύσει Ιούνιο; 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή