Ρωσία: Επαναλαμβάνεται η δίκη του Αλεξέι Ναβάλνι

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 09:00
UPD:10:07
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

Προσερχόμενος στο δικαστήριο ο κυριότερος επικριτής του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έκανε καμιά δήλωση.

A- A A+

Επαναλαμβάνεται σήμερα στην πόλη Κίροφ, 900 χιλιόμετρα από την Μόσχα, η δίκη του Αλεξέι Ναβάλνι, κυριότερου επικριτή του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Ναβάλνι κατηγορείται για υπεξαίρεση το 2009 περίπου 400.000 ευρώ σε βάρος της εταιρείας υλοτομίας Kirovles, ωστόσο οι αντικαθεστωτικοί στη Ρωσία καταγγέλλουν πως όλες οι κατηγορίες εναντίον του είναι κατασκευασμένες.

Προσερχόμενος στο δικαστήριο δεν έκανε καμιά δήλωση, ενώ στην αίθουσα βρίσκεται η σύζυγός του και ο ηγέτης του κινήματος της αντιπολίτευσης Solidarnost Ιλία Ιάτσιν.

Η δίκη του είχε αρχίσει στις 17 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε για μια εβδομάδα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να τής δοθεί επιπλέον χρόνο, συγκεκριμένα ένας μήνας, για να μελετήσει το φάκελο της υπόθεσης.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Επιστρέφει στο εδώλιο ο επικριτής του Πούτιν

Ενώπιον του δικαστηρίου βρίσκεται και πάλι ο Αλεξέι Ναβάλνι. Έπειτα από αναβολή μιας εβδομάδας, η δίκη ενός εκ των κυριότερων επικριτών του Βλαντίμιρ Πούτιν επαναλαμβάνεται. Ο 36χρονος, που με τα άρθρα του σε ιστολόγια στηλίτευε τη διαφθορά της εξουσίας στη Ρωσία, κατηγορείται για υπεξαίρεση και αντιμετωπίζει ποινή έως και δεκαετούς κάθειρξης. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτηρίζει παντελώς αβάσιμες. Η ρωσική αντιπολίτευση κάνει λόγο για κατασκευασμένο κατηγορητήριο με στόχο τη φίμωση του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ναβάλνι φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης 400.000 ευρώ από εταιρεία υλοτομίας την οποία συμβούλευε, ενώ παράλληλα ήταν συνεργάτης του κυβερνήτη της περιφέρειας Κίροφ. 

Ο 36χρονος Ναβάλνι είναι ένας από τους ηγέτες του κινήματος αμφισβήτησης κατά του ρώσου προέδρου που δημιουργήθηκε το 2011 και κατήγγειλε νοθεία στις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε το κόμμα του Πούτιν Ενωμένη Ρωσία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή