Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, για το θέμα της Συρίας

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2003 12:12
A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο, δήλωσε σήμερα, ότι, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν την πρόθεση να εισβάλουν στη Συρία μετά το Ιράκ, αλλά πρόσθεσε ότι η Δαμασκός πρέπει «να απαντήσει σε σημαντικές ερωτήσεις».

«Για το αν η Συρία είναι η επόμενη στη λίστα, καταστήσαμε σαφές ότι δεν είναι», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους στο Μπαχρέϊν, πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε χώρες του Κόλπου.

«Δεν υπάρχει άλλη λίστα. Υπάρχουν σημαντικές ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσει η Συρία», πρόσθεσε.

Ο Τζακ Στρο, είχε επισημάνει νωρίτερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC, ότι, ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη σχεδίων για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας, πρόσθεσε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Συρία παράγει παράνομα χημικά όπλα και απηύθυνε έκκληση για την έναρξη διαλόγου με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

«Το σημαντικό για τη Συρία είναι να συνεργασθεί πλήρως για τα θέματα αυτά που παρουσιάσθηκαν, για το γεγονός ότι ορισμένοι φυγάδες από το Ιράκ είναι πιθανόν να έχουν καταφύγει στη Συρία και άλλα θέματα στα οποία περιλαμβάνεται το αν αναπτύσσουν κάποιου είδους παράνομα... χημικά και βιολογικά προγράμματα», είπε.

Μετά το Μπαχρέϊν, ο Τζακ Στρο θα επισκεφθεί το Κουβέϊτ, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή