Δίκη «17Ν» : Μάρτυς αναγνώρισε τους Δ. Κουφοντίνα και Σ. Ξηρό

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2003 12:24
A- A A+

Τον Δημήτρη Κουφοντίνα και το Σάββα Ξηρό, αναγνώρισε στην κατάθεσή της η μάρτυρας κ. Ελένη Τσαμπαρλάκη, η οποία διαμένει στο Κολωνάκι, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης. Η κ. Τσαμπαρλάκη κατέθεσε, ότι, είχε δει από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της τρεις άνδρες, από τους οποίους αναγνώρισε τον Δημήτρη Κουφοντίνα από το «καρύδι στο λαιμό»- μήλο του Αδάμ- και τον Σάββα Ξηρό από τον λαιμό.

Η μάρτυρας δέχθηκε οξύτατη κριτική απο τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, που τη χαρακτήρισαν αναξιόπιστη.

Ο κ. Γεώργιος Κάτσος, που κατέθεσε στη συνέχεια για την υπόθεση Παλαιοκρασσά, υποστήριξε ότι μία ημέρα πριν την επίθεση, είχε δει έναν άνδρα που του είχε ζητήσει τσιγάρο και μαζί του ήταν και μία γυναίκα. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το άτομο αυτό είχε μία ουλή στο δεξί του χέρι.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε απο τον Δημήτρη Κουφοντίνα να δείξει το χέρι του, ώστε ο μάρτυρας να πει εάν πρόκειται για το ίδιο σημάδι. Ο κ. Κάτσος κατέθεσε ότι δεν ήταν αυτή η ουλή που είχε δει εκείνη την ημέρα.

Ο μάρτυρας επίσης δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει στο πρόσωπο της Αγγελικής Σωτηροπούλου τη γυναίκα που είχε δει μαζί με το άτομο αυτό στον τόπο, όπου μία ημέρα αργότερα έγινε η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή