Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των 21 μαθητών

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2003 12:35
A- A A+

Δημοσία δαπάνη θα γίνουν οι κηδείες των 21 αδικοχαμένων παιδιών του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες βράδυ στα Τέμπη.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, των δημάρχων Αποστόλου Παύλου και Αντιγονιδών, Λευτέρη Βαλαβάνη και Γρηγόρη Στεργιόπουλο, τα έξοδα για τις κηδείες των άτυχων μαθητών θα αναλάβει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο μεταξύ, στα δημοτικά διαμερίσματα των δύο δήμων, που από χθες το βράδυ έχουν βυθιστεί στο πένθος, φτάνουν σταδιακά οι πρώτες νεκροφόρες, με τα άψυχα σώματα των άτυχων νέων, οι κηδείες των οποίων θα γίνουν σήμερα από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 6 μ.μ.

Ο δήμος του Αποστόλου Παύλου, θρηνεί 15 παιδιά εκ των οποίων 11, από το δημοτικό διαμέρισμα Μακροχωρίου, ένα από το Διαβατό, δύο από τη Νικομήδεια και ένα από την Κουλούρα. Ο δήμος Αντιγονιδών θρηνεί έξι παιδιά, εκ των οποίων δύο παιδιά από το δημοτικό διαμέρισμα Σταυρού. Τρία από τα Καβάσιλα και ένα από το δημοτικό διαμέρισμα Ξεχασμένη.

Οι καμπάνες των χωριών, ηχούν πένθιμα, ενώ το μόνο που είναι σε θέση να ψελλίσουν όχι μόνο οι συγγενείς των θυμάτων αλλά όλοι οι κάτοικοι είναι το ερώτημα, «γιατί συνέβη το τραγικό δυστύχημα; Τί έγινε και τόσο ξαφνικά κόπηκε το νήμα της ζωής τόσων παιδιών;»

Στους δύο δήμους αναμένεται να φτάσουν και 15 ιερείς από την ευρύτερη περιοχή, στην προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμος, να γίνουν σήμερα οι κηδείες.

Ο νομάρχης Ημαθίας, Γιάννης Σπάρτσης, αποφάσισε να κηρύξει σε τριήμερο πένθος το νομό και να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ενώ οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

Στο μεταξύ κλιμάκιο από ψυχολόγους κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές ιδιώτες γιατρούς, σπεύδει στους δύο δήμους, προκειμένου να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει τόσο τους συγγενείς των θυμάτων, όσο και τους συμμαθητές τους. Την όλη προσπάθεια συντονίζουν τα Α' και Β' ΠεΣΥ.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή