Στις θέσεις τους 2.000 Ιρακινοί αστυνομικοί

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2003 12:57
A- A A+

Περισσότεροι από 2.000 Ιρακινοί αστυνομικοί, επέστρεψαν σήμερα στις εργασίες τους, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης στη Βαγδάτη, μετά το κύμα των λεηλασιών που σαρώνει την πόλη.

Οι αμερικανικές δυνάμεις, αν και ελέγχουν την ιρακινή πρωτεύουσα από την περασμένη εβδομάδα, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στον τερματισμό των λεηλασιών, γεγονός που έχει εξοργίσει πολλούς κατοίκους.

Εκατοντάδες Ιρακινοί έκαναν μάλιστα σήμερα το πρωΐ νέα διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο «Palestine», όπου διαμένουν πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι, για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη ασφαλείας στην πόλη. Αρκετοί από τους διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως : «Ισλαμικό κράτος, όχι στους Αμερικανούς».

«Είμαστε η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Εχουμε όλες τις πρώτες ύλες, όχι μόνο πετρέλαιο. Αυτή είναι αποικιοκρατία», είπε ένας διαδηλωτής και διερωτήθηκε : «Πού είναι η ελευθερία; Δεν υπάρχει νερό ούτε ηλεκτρικό».

Ο υποστράτηγος Ζουχάιρ αλ Νουάμι, επικεφαλής της αστυνομίας υπό τον Σαντάμ, κάλεσε τους αστυνομικούς να επιστρέψουν αμέσως στα πόστα τους και να ξεκινήσουν περιπολίες στους δρόμους. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί επέστρεψαν ήδη στις εργασίες τους αν και το σύνολο της αστυνομικής δύναμης στην ιρακινή πρωτεύουσα ξεπερνούσε τους 40.000 άνδρες.

Στη Βασόρα, αρκετοί Ιρακινοί αστυνομικοί εργάζονται ήδη στο πλευρό των Βρετανών στρατιωτών για την αποκατάσταση της τάξης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή