Ενδοκυβερνητικοί τριγμοί λόγω ΟΑΕΔ

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 09:16
UPD:12:00
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας

A- A A+

Νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί το θέμα της αποπομπής του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, λίγες ημέρες μετά από τις αντιδράσεις γύρω από την απόφαση του Πρωθυπουργού για τη σύσταση θέσεων αναπληρωτών υπουργών σε όλα τα υπουργεία.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιοσταθμό BHMA, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλης Οικονόμου δήλωσε ότι δεν μπορούν να γίνονται μονομερείς ενέργειες σε μια τρικομματική κυβέρνηση. Επισήμανε, ωστόσο, ότι το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η πολιτική που θα ακολουθήσει ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Για μονομερείς ενέργειες έκανε λόγο και ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Βρούτση δεν βοηθούν στη συνοχή της κυβέρνησης. Αιτιολογία του επιπέδου ασκεί προσωπική πολιτική, ότι δηλ. ουσιαστικά διαθέτει τα κονδύλια του ΟΑΕΔ για την προσωπική του προβολή ή όταν δεν συνεργάζεται δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ή κάνει καλά τη δουλειά του ή δεν την κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Τι σημαίνει υπό αναστολή;», διερωτήθηκε και έκανε λόγο για «απίστευτες διαρροές».

«Πώς μπορεί ένας διοικητής να συνεχίσει να δουλεύει όταν το μεγαλύτερο κόμμα της κυβέρνησης χωρίς να συνεννοηθεί με τα άλλα δύο λέει ότι είναι υπό αναστολή η θέση του;», σημείωσε ο κ. Τσούκαλης και πρόσθεσε ότι «είναι ένα θέμα που αντιμετωπιστεί από τη Δημοκρατική Αριστερά με τη δέουσα προσοχή και αυστηρότητα»

Σε σχετική ανακοίνωσή του τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για «παραπλανητικές εντυπώσεις που υπονομεύουν την προσπάθεια για ανάσχεση της ανεργίας».

Όπως έγινε χθες γνωστό, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε μέσω του διευθυντή του γραφείου του, την παραίτηση του κ. Κικίλια, κάτι το οποίο «πάγωσε» λίγες ώρες αργότερα, χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας προετοιμάζονταν προσλήψεις με κομματικά χαρακτηριστικά.

«Η Ν.Δ. θέλει να μετατρέψει τον ΟΑΕΔ σε "μαγαζί" της. ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θέλουν μερίδιο. Σε μια χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους ο καυγάς είναι για το πάπλωμα», σχολίασε, μέσω twitter, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή