Αντ. Σαμαράς: Κυματοθραύστες απέναντι στα κύματα παράνομων μεταναστών τα στελέχη του Λιμενικού

Ικανοποίηση Σαμαρά για τη δωρεά δύο περιπολικών σκαφών στο Λιμενικό από την ένωση εφοπλιστών
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 21:23
UPD:23/04/2013 01:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (αριστερά) δέχεται αναμνηστικό δώρο κατά την διάρκει της εκδήλωσης για τη δωρεά από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, δύο περιπολικών σκαφών ειδικών επιχειρήσεων στο Λιμενικό Σώμα.

A- A A+

Το έργο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, τους οποίους χαρακτήρισε «αφανείς ήρωες» του τόπου, εξήρε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια τελετής για τη δωρεά δύο περιπολικών σκαφών στο Λιμενικό από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, «στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της πατρίδας τα στελέχη του Λιμενικού αποτελούν τον κυματοθραύστη απέναντι στα κύματα παράνομων μεταναστών, που συρρέουν από την Ασία».

YOUTUBE/PRIMEMINISTERGR

Μάλιστα είπε ότι η λαθρομετανάστευση και το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, ναρκωτικών πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά. «Έχουμε το έμψυχο δυναμικό για να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά, χρειαζόμαστε, όμως, και τα κατάλληλα σκάφη», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου γιατί, όπως επεσήμανε, «το να μη διαθέτει η Ελλάδα υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, είναι σαν να μην έχει υπουργείο Πετρελαίου η Σαουδική Αραβία».

Για τους έλληνες εφοπλιστές, εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι δείχνουν σήμερα πως αντιλαμβάνονται πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. «Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών και παρακαλώ κ. Πρόεδρε, να μεταφέρετε αυτές τις ευχαριστίες σε όλα τα μέλη σας, γιατί ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, που απηύθυνα προς όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους της κοινωνίας μας», τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑ: Δωρεές με το αζημίωτο

Αυτές οι δωρεές γίνονται με το αζημίωτο και έναντι ανταλλαγμάτων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον Πειραιά για την υπογραφή της συμφωνίας.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κρυφά και φανερά μεγάλα προνόμια υπέρ των ελλήνων εφοπλιστών μόνο στήριξη της ελληνικής οικονομίας στις δύσκολες εποχές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αντίθετα, συνεχίζει, μοιάζουν και είναι χορηγίες επικοινωνιακής σκοπιμότητας και το χειρότερο με σπόνσορα τον πρωθυπουργό της χώρας.

«Είναι τέλος πρωτοφανές το γεγονός ότι δόθηκε εντολή το μεσημέρι στο προσωπικό του υπουργείου να διακόψει την εργασία του στις 3 και να απομακρυνθεί από το κτήριο ενόψει της επίσκεψης. Πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλούσε για παραγωγικότητα της δημόσιας διοίκησης και για κοπανατζήδες. Σήμερα έδωσε άδεια σε όλους καθ΄ υπέρβαση του ωραρίου ολοκλήρωσης της εργασίας του καθένα. Ίσως το έκανε από σεμνότητα για να μην τον αποθεώσουν», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Την έκπληξή του για την καταγγελία της δωρεάς εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, υπογραμμίζοντας πως οι έλληνες πλοιοκτήτες στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα του Λιμενικού Σώματος κατά της παράνομης μετανάστευσης με τη δωρεά δύο υπερσύγχρονων και άρτια εξοπλισμένων περιπολικών σκαφών.

«Τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Η Πολιτεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα θωρακίσει και είναι σαφές ότι χαιρετίζουμε κάθε πρωτοβουλία των Ελλήνων που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και το κάνουν», τόνισε.  

Παράλληλα χαρακτήρισε αναληθή και ψευδή τα περί δήθεν πρόωρης αποχώρησης των υπαλλήλων του υπουργείου λίγο πριν την έλευση του Πρωθυπουργού.

«Είναι γνωστό από καιρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η λογική έχουν πάρει διαζύγιο. Αυτό που έγινε σήμερα προφανές είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει, προκειμένου να καταγγείλει την κυβέρνηση, να υιοθετήσει ακόμα και αντεθνικές θέσεις. Τώρα τον ενοχλούν ακόμα και οι δωρεές! Ή μήπως ενοχλεί το αντικείμενο της δωρεάς και η αντιμετώπιση των κυμάτων της παράνομης μετανάστευσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μπαίνουν ανεμπόδιστα στη χώρα;», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή