ΣΥΡΙΖΑ: Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί προ πολλού

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 14:55
UPD:15:04
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Για τα «καταστροφικά αποτελέσματα» που θα έχει για την κοινωνία «η συνέχιση με ακόμα μεγαλύτερη ένταση της ίδιας ακριβώς μνημονιακής συνταγής» προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.

«Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τη νέα μεγάλη εθνική επιτυχία της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και των υποσχέσεων του πρωθυπουργού για ανάκαμψη, η σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα των απολύσεων, του χαρατσιού της ΔΕΗ,  της αναλγησίας για τα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, επανέρχεται δριμύτερη», επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

«Σε τι ακριβώς έρχεται να απαντήσει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης; Στο έλλειμμα των 4 δισ. των ασφαλιστικών ταμείων; Στην εκτίναξη της επίσημης ανεργίας στο 27,2%; Στη μείωση κατά 3,1 δις του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, κατά το 4ο τρίμηνο του 2012;», διερωτάται.

Υπογραμμίζει τέλος ότι οι αντοχές της κοινωνίας «έχουν προ πολλού εξαντληθεί», επαναλαμβάνοντας ότι η μόνη διέξοδος μπορεί να έρθει «μέσα από την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή