Ινδία: Και δεύτερη σύλληψη στην υπόθεση του βιασμού πεντάχρονης

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 12:09
UPD:12:22
REUTERS/STRINGER/INDIA

Αστυνομικοί συνοδεύουν έναν άντρα (στο κέντρο της φωτογραφίας), ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ενός κοριτσιού πέντε ετών στο Νέο Δελχί, στο δικαστήριο στη Μουζαφαρπούρ, στην Ινδία. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε και δεύτερο ύποπτο στο πλαίσιο της έρευνας για τον βιασμό του 5χρονου κοριτσιού.

A- A A+

Η αστυνομία στην Ινδία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε και δεύτερο ύποπτο στο πλαίσιο της έρευνας για τον βιασμό ενός κοριτσιού πέντε ετών στο Νέο Δελχί, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει νέο κύμα οργής μετά τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο 23χρονης φοιτήτριας τον περασμένο Δεκέμβριο.

REUTERS

Ο ύποπτος ονομάζεται Πραντίπ Κουμάρ και συνελήφθη τη νύχτα στην κατοικία συγγενή του στο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας. Σύμφωνα με τον βασικό ύποπτο, τον Μανόζ Κουμάρ που συνελήφθη την Παρασκευή, ο συλληφθείς ήταν φίλος του και συμμετείχε στην απαγωγή και τον βιασμό της πεντάχρονης την περασμένη εβδομάδα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ινδία: Συνελήφθη και ο δεύτερος βιαστής του 5χρονου κοριτσιού

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και ο δεύτερος ύποπτος, για την απαγωγή και το βιασμό ενός πεντάχρονου κοριτσιού, στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Τον νεαρό άνδρα κατέδωσε ο συνεργός και φίλος του, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές το Σάββατο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το κοριτσάκι απήχθη στις 15 Απριλίου από τον προαύλιο χώρο του σπιτιού του, στο Νέο Δελχί. Κρατήθηκε για σαράντα ώρες σε άγνωστο μέρος και κακοποιήθηκε βάναυσα από τους δύο συλληφθέντες. Η μικρή νοσηλεύεται εκτός κινδύνου αλλά με σοβαρά τραύματα σε όλο της το σώμα, σε νοσοκομείο της ινδικής πρωτεύουσας.

«Ο δεύτερος ύποπτος κρυβόταν στο σπίτι ενός θείου του. Συνελήφθη και θα μεταφερθεί στο Νέο Δελχί για να ανακριθεί και για να υποβληθεί σε ιατροδικαστικές εξετάσεις», δήλωσε αστυνομικός που συμμετέχει στην έρευνα και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
«Ινδία ξύπνα» φωνάζουν εκατοντάδες διαδηλωτές μετά το βιασμό 5χρονου κοριτσιού

Φωνάζοντας Ινδία ξύπνα, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία της προέδρου του κυβερνώντος Κόμματος του Κονγκρέσου Σόνια Γκάντι, αλλά και έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Νέο Δελχί. Ζητούν από τη κυβέρνηση της χώρας να πάρει μέτρα για τη μάστιγα των βιασμών, κατηγορώντας τις αρχές για ολιγωρία. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η απαγωγή και ο βιασμός ενός πεντάχρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το κοριτσάκι απήχθη στις 15 Απριλίου από μεσοαστική συνοικία του Νέου Δελχί. Οι δράστες την κράτησαν κλειδωμένη επί 48 ώρες σε ένα δωμάτιο και τη βίασαν. Την απελευθέρωσαν γείτονες που άκουαν τις φωνές της στις 17 Απριλίου.

REUTERS
Ινδία: Για 40 ώρες ήταν όμηρος η πεντάχρονη

Νέες διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει στην Ινδία μετά την αποκάλυψη απαγωγής και βιασμού πεντάχρονου κοριτσιού. Η αστυνομία ανέφερε ότι το μικρό κορίτσι ήταν κλειδωμένο από τον συλληφθέντα γείτονα της οικογένειας, τουλάχιστον 40 ώρες, ο οποίος πίστευε ότι ήταν νεκρό. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές αποζητούν δικαιοσύνη για τον ύποπτο που συνέλαβε η αστυνομία και τον κατηγορεί για απαγωγή και βιασμό της πεντάχρονης. Το κορίτσι που αγνοείτο από την περασμένη Δευτέρα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο. Η νέα αυτή επίθεση έχει αναβίωσε μνήμες από τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας και τον ξυλοδαρμό του φίλου της μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, στις 16 Δεκεμβρίου. Η γυναίκα πέθανε λίγες ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία.

Οι θέραποντες γιατροί ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση ότι η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού, που νοσηλεύεται στο Δελχί, βελτιώθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο βασικός ύποπτος είναι 22 ετών, εργαζόταν σε βιοτεχνία ρούχων και κατοικούσε στο ίδιο κτήριο με το θύμα. Συνελήφθη όταν προσπαθούσε να διαφύγει για να μεταβεί στο Μπιχάρ όπου έχει συγγενείς

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή