Αφγανιστάν: Οκτώ Τούρκοι όμηροι των Ταλιμπάν

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 11:32
UPD:14:56
Youtube/euronewsGreek

Εννέα άτομα απήχθησαν και κρατούνται όμηροι των Ταλιμπάν στον Ανατολικό Αφγανιστάν, μετά από αναγκαστική προσγείωση, που πραγματοποίησε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν. Το ιδιωτικό ελικόπτερο επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή Άζρα, προάστιο της επαρχίας Λόγκαρ. Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν που ελέγχουν την περιοχή, έσπευσαν σημείο και απομάκρυναν τους 9 επιβαίνοντες προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορί

A- A A+

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι οκτώ τούρκοι υπήκοοι βρίσκονταν σε ελικόπτερο που πραγματοποίησε χθες αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή του ανατολικού Αφγανιστάν, που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι καλά στην υγεία τους, όπως και οι δύο πιλότοι του ελικοπτέρου, ένας Αφγανός και ένας Ρώσος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, οι οκτώ Τούρκοι και ένας Αφγανός κρατούνται όμηροι από τους Ταλιμπάν. Το BBC κάνει λόγο για επτά Τούρκους, δύο Ρώσους και έναν Αφγανό που κρατούνται όμηροι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, κρατούνται όμηροι όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο και είναι σώοι. Ο ίδιος είπε ότι επρόκειτο για εννέα Αμερικανούς με στρατιωτικές στολές και δύο διερμηνείς, ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, οι Ταλιμπάν συνηθίζουν α δίνουν λάθος πληροφορίες για ανάλογα περιστατικά.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αφγανικές αρχές για το ζήτημα.

Το ελικόπτερο, που ανήκει σε τουρκική οργάνωση, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χθες το βράδυ στην επαρχία Λογκάρ, νότια της Καμπούλ, διευκρίνισε ο υποδιοικητής της τοπικής αστυνομίας Ραΐς Χαν Σαντέκ.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν το ελικόπτερο, αλλά όχι και τους εννιά επιβαίνοντες. Αυτοί έχουν απαχθεί από τους Ταλιμπάν», όπως πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Χαμιντουλάχ Χαμιντ, κυβερνήτης της περιοχής Αζρα, είπε ότι το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την πόλη Χοστ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου δραστηριοποιείται η τουρκική οργάνωση.

Η Isaf με ανακοίνωσή της διευκρίνισε πως το ελικόπτερο δεν άνηκε στις συμμαχικές δυνάμεις.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή