Με πέντε απουσίες η έναρξη της δίκης

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 10:01
UPD:10:07
Eurokinissi/EUROKINISSI

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αρχίζει η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου (φωτογραφία) και των 18 συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων.

A- A A+

Με απόντες πέντε εκ των συγκατηγορουμένων του άρχισε η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Κατά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων από τον πρόεδρο Χρήστο Κατσιάνη, απουσίαζαν η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν, ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπεράκτια εταιρεία Morelia, Οράτιος Μελάς, ο εμπλεκόμενος στην υπεράκτια Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης και ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Torcaso, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άρχισε η δίκη Τσοχατζόπουλου

Με πέντε απόντες κατηγορουμένους ξεκίνησε το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο πρώην υπουργός πρότεινε ως μάρτυρες υπεράσπισής του, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μέλη του ΚΥΣΕΑ των επίμαχων περιόδων, καθώς και τρεις πρώην αρχηγούς ΓΕΕΘΑ.

Ο πρόεδρος εκφώνησε και τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορητηρίου που είναι 18, ενώ στη δίκη παρίστανται, ως πολιτική αγωγή, συνήγοροι του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή