Καταγγελίες για σφαγές και συνοπτικές εκτελέσεις 85 ατόμων στη Συρία

Σφοδρές μάχες στο προάστιο της Δαμασκού, Ζντεϊντέτ αλ Φάντελ
Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 21:42
UPD:22/04/2013 12:05
Youtube/euronewsGreek

Άγριες μάχες στην Τζιντιαντέτ Αλ Φάχντι προηγήθηκαν επί πέντε ολόκληρες ημέρες αυτού, που καταγγέλουν ως μακελειό οι αντάρτες και τα στελέχη της αντιπολίτευσης Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana ο στρατός επέδραμε και κατέκτησε το προάστιο της Δαμασκού καταφέροντας μεγάλο πλήγμα στις αντικυβερνητικές δυνάμεις. Το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Συρίας, που εδρεύει στο Λονδίνο υποστηρίζει ότι στα βίντεο που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, κι είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους, έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 80 πτώματα.

A- A A+

Άνδρες των συριακών δυνάμεων ασφαλείας και παραστρατιωτικοί πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ σκότωσαν τουλάχιστον 85 ανθρώπους σήμερα, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, αφού κατέλαβαν ένα προάστιο της Δαμασκού μετά από σφοδρές πενθήμερες μάχες, όπως κατήγγειλαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

«Ο στρατός ελέγχει πλήρως το Ζντεϊντέτ αλ Φάντελ», ανέφερε το Παρατηρητήριο που μετέδωσε και ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται σοροί κατακρεουργημένων θυμάτων.

Μία άλλη ακτιβίστρια από την περιοχή της Δαμασκού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, με το οποίο επικοινώνησε μέσω Skype, ότι πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν στο κεφάλι προτού να τους εκτελέσουν.

Το Ζντεϊντέλ αλ Φάντελ βρίσκεται κοντά στην Νταράγια, το προπύργιο των ανταρτών στα προάστια της Δαμασκού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή