Formula 1: Οι δηλώσεις των τριών πρώτων στο Μπαχρέιν

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 18:57
UPD:22:25
REUTERS/CAREN FIROUZ

Χαμόγελο ικανοποίησης για το νικητή Φέτελ (στο κέντρο) στο βάθρο. Δίπλα του οι δύο πιλότοι της Lotus, Κίμι Ραϊκόνεν (αριστερά) και Ρομάν Γκροσεάν.

A- A A+

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ παραδέχθηκε ότι η νίκη του στο Μπαχρέιν ήρθε πολύ πιο εύκολα από ό,τι ο ίδιος φανταζόταν. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αφού ξεπέρασε στην αρχή τα εμπόδια των Ρόζμπεργκ και Αλόνσο, ξεχύθηκε μπροστά και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος, δίχως να απειληθεί από κανέναν.

Ο Φέτελ πανηγύρισε έτσι τη δεύτερή του νίκη σε τέσσερις αγώνες φέτος δίχως να προβληματιστεί από τις μάχες που δίνονταν πίσω του. «Πραγματικά δεν το περίμενα. Πιστεύω ότι ήταν πολύ εύκολα σήμερα και σίγουρα αυτό δεν ήταν μέσα στις προσδοκίες μου. Στην αρχή ήταν μία δύσκολη μάχη. Ηξερα ότι ήταν πολύ σημαντικό να πάρω την πρωτοπορία αν αυτό ήταν εφικτό καθώς μόνο τότε θα μπορούσα  να δημιουργήσω μια απόσταση και να διαχειριστώ τα ελαστικά. Ενιωσα ότι μπορούσα να απομακρυνθώ. Υπήρχε ισχυρός αντίθετος άνεμος στην ευθεία, επομένως το πλεονέκτημα του DRS ήταν μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Στην αρχή πίστευα ότι αν υπήρχε μια μικρή πιθανότητα να βρεθώ στην πρώτη θέση, θα έπρεπε να το επιχειρήσω. Πιστεύω ότι θα είχαμε πιο δύσκολο αγώνα αν δεν είχα περάσει γρήγορα πρώτος. Προτίμησα όμως καλύτερα να το κάνω αυτό», δήλωσε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Κ. Ραϊκόνεν: Ταχύτερη Red Bull

Προσγειωμένος και ειλικρινής εμφανίστηκε ο Κίμι Ραϊκόνεν μετά το τέλος του αγώνα στο Μπαχρέιν. Ο Φινλανδός χάρη στην εξαιρετική στρατηγική της Lotus (δύο πιτστόπ), τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην πίστα του Σακίρ. Είναι η τρίτη φορά σε τέσσερις αγώνες που βρίσκεται φέτος στο βάθρο των νικητών, μετρώντας μία νίκη και δύο δεύτερες θέσεις. Πλέον, ο Φινλανδός βρίσκεται πίσω από τον πρωτοπόρο στη γενική κατάταξη Φέτελ με δέκα βαθμούς διαφορά (77 έναντι 67).

Παρά την εντυπωσιακή εμφάνισή του σήμερα αν και ξεκίνησε τον αγώνα ένατος, ο «iceman» δήλωσε ότι η Lotus δεν είχε την ταχύτητα να κερδίσει το σημερινό αγώνα ακόμη κι αν τα πήγαινε καλύτερα στις κατατακτήριες. Θεωρεί ότι το μονοθέσιό του απλά δεν ήταν αρκετά γρήγορο. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η απογοητευτική ένατη θέση στις κατατακτήριες δεν βοήθησε την κατάσταση ενώ παραδέχθηκε ότι σήμερα ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ανίκητος.

«Συνολικά θεωρώ ότι δεν είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο την ταχύτητα να κερδίσουμε τη Red Bull. Χθες θα μπορούσαμε να ήμασταν μερικές θέσεις υψηλότερα, αλλά δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε την ταχύτητα των πρώτων. Επομένως ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Σήμερα κερδίσαμε πολύτιμους βαθμούς και δεν έμεινα πολύ πίσω από τον Σεμπάστιαν (σ.σ. Φέτελ)».

Σε ό,τι αφορά στη στρατηγική των δύο πιτστόπ που ακολούθησε η ομάδα του Ενστοουν δήλωσε: «Χθες δεν ήταν ιδανικά, αλλά είχαμε προγραμματίσει από την Παρασκευή να κάνουμε δύο πιτστόπ διότι νιώθαμε ότι ήταν καλύτερο. Σήμερα δούλεψε περίφημα. Κερδίσαμε πολλές θέσεις. Δεν είχα καλή εκκίνηση ούτε πρώτο και δεύτερο γύρο. Στη συνέχεια όμως ένιωθα το μονοθέσιο και άρχισα να πιέζω όλο και περισσότερο».

Συνέχεια αποζητά ο Γκροσεάν

Εναν από τους καλύτερους αγώνες του έκανε σήμερα στο Μπαχρέιν ο Ρομάν Γκροσεάν. Ο Γάλλος αν και ξεκίνησε από την ενδέκατη θέση κατάφερε να ανέβει στην τρίτη και να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή παρουσία στο βάθρο.

Μπορεί στους τρεις προηγούμενους αγώνες να βρέθηκε εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας, αλλά σήμερα σημείωσε το καλύτερο μέχρι στιγμής αποτέλεσμά του. Σε αυτό φαίνεται ότι συνετέλεσε το νέο σασί που χρησιμοποίησε η Lotus στο μονοθέσιο του Γάλλου. Ο ίδιος ελπίζει το σημερινό αποτέλεσμα να είναι η αρχή επιτυχημένων επιδόσεων στη συνέχεια του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Στους τρεις πρώτους αγώνες ήμασταν συνεπείς όχι όμως τόσο όσο θα θέλαμε. Δουλέψαμε αρκετά πάνω στο μονοθέσιο και σήμερα το πετύχαμε. Η στρατηγική μας ήταν διαφορετική από των υπολοίπων και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, όπως και πέρυσι. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε συνέχεια», δήλωσε ο 27χρονος Γάλλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις