Formula 1: Ενοχλημένος ο Μπάτον από τον Πέρεθ

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 18:44
UPD:22:25
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Οι δύο πιλότοι της McLaren σε δράση.

A- A A+

Πρόβλημα στις σχέσεις των δύο πιλότων της McLaren Mercedes προέκυψε μετά το GP του Μπαχρέιν. Ο Τζένσον Μπάτον εμφανώς δυσαρεστημένος από τον Σέρζιο Πέρεθ δήλωσε ότι ο Μεξικανός ήταν «πολύ επιθετικός» μέσα στην πίστα.

Οι δύο McLaren έδωσαν μάχες και μάλιστα είχαν επαφή περισσότερο από μία φορά κατά τη διάρκεια των 57 γύρων του αγώνα. Σε μία μάλιστα από αυτές ο Πέρεθ «πλήγωσε» την εμπρός πτέρυγα της MP4-28 καθώς ακούμπησε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του Μπάτον στην έξοδο της στροφής τέσσερα της πίστας.

Ο Βρετανός προέτρεψε τον teammate του μέσω της ενδοεπικοινωνίας να ηρεμήσει, αλλά δεν εισακούστηκε με τις μάχες μεταξύ των δύο πιλότων να συνεχίζονται.

«Ημουν πολύ έντονος στον ασύρματο, τα συναισθήματα ήταν έντονα, αλλά θα έλεγα ακριβώς τα ίδια αν γινόταν ξανά κάτι τέτοιο. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός. Ο μόνος που δεν ήταν, ήταν ο Τσέκο (σ.σ.Πέρεθ). Ηταν πολύ επιθετικός, θα έλεγα. Στα 300 χ.α.ώ. δεν περιμένεις από τον teammate σου να έρθει δίπλα σου και να έχουν επαφή οι τροχοί σας. Ηταν μια έκπληξη για μένα και είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μοναδικός που νιώθει έτσι», δήλωσε στο Sky Sports, ο βρετανός πιλότος.

Ο teammate του αναγνωρίζει ότι σήμερα ήταν πιο επιθετικός από ό,τι συνηθίζει, αλλά θεωρεί πως και ο Μπάτον ήταν λίγο άτακτος μέσα στην πίστα. «Ημουν μαζί του τόσο επιθετικός όσο ήταν κι εκείνος με εμένα. Πιθανόν να ήταν υπερβολικό. Είναι κάτι που χρειάζεται να το συζητήσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πέρεθ σήμερα ήταν άκρως δραστήριος, κέρδισε αρκετές μάχες και τερμάτισε έκτος εν αντιθέσει με τον Μπάτον που έμεινε δέκατος. Είναι το πρώτο θετικό αποτέλεσμα για τον Μεξικανό από τότε που ήρθε στη McLaren, η οποία με τον τρόπο της τον «πίεζε» να βελτιώσει την απόδοσή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις