Γκρίλο: «Μικρό πονηρό πραξικόπημα» η επανεκλογή Ναπολιτάνο

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 15:12
UPD:16:18
EPA/STEFANO LANCIA

Ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο.

A- A A+

«Μικρό πονηρό πραξικόπημα» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρων», Μπέπε Γκρίλο, την επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Όπως υποστήριξε, ο κ. Ναπολιτάνο ήταν «κουρασμένος και απογοητευμένος, και τα κόμματα κατάφεραν να τον πείσουν να παρατείνει την θητεία του».

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πρωτοβουλίες Ναπολιτάνο για κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις

Πυρά εναντίον των παραδοσιακών κομμάτων εξαπέλυσε ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων, μετά την επανεκλογή Ναπολιτάνο στην προεδρία της Ιταλίας. Στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, μετά τις εκλογές, μίλησε για "απαξιωμένα κόμματα, που προσπαθούν απεγνωσμένα να παραμείνουν στην εξουσία". Ο 87χρονος Ναπολιτάνο, ο μόνος που εξελέγη για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ιταλίας, θα μιλήσει τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο της χώρας. Θα παρουσιάσει την στρατηγική του, πρώτος άξονας της οποίας είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης, για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο, που συνεχίζεται δύο μήνες μετά τις εκλογές. Πηγές προσκείμενες στον ιταλό πρόεδρο τονίζουν ότι επιδιώκει να υπάρξουν εξελίξεις ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Ο ίδιος ο Γκρίλο και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των «Πέντε Αστέρων», Βίτο Κρίμι και Ρομπέρτα Μολπάρντι, ανακοίνωσαν ότι από τις τρεις ώρα Ιταλίας, σήμερα το απόγευμα, τα μέλη του κινήματός τους θα κάνουν και πάλι σαφή την κριτική τους στην επανεκλογή του Ναπολιτάνο, με διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της Ρώμης, Πιάτσα Σάντι Απόστολι.

Ο επικεφαλής των «Πέντε Αστέρων» σημείωσε ότι η «κεντροαριστερά δεν θέλησε να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των ψηφοφόρων της, να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Στέφανο Ροντοτά» και εξήγησε ότι «χθες το βράδυ δεν μετέβη τελικώς στην Ρώμη και δεν μίλησε στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές για να αποφευχθούν τυχόν βίαια επεισόδια».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή