Ο Κεμπέντε νικητής στο Μαραθώνιο του Λονδίνου

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 14:40
UPD:17:58
REUTERS/ANDREW WINNING

Ο Αιθίοπας Τσεγκάγιε Κεμπέντε με χρόνο 2:06.04 ήταν ο νικητής στον σημερινό Μαραθώνιο του Λονδίνου.

A- A A+

Ο Αιθίοπας Τσεγκάγιε Κεμπέντε ήταν ο νικητής στον σημερινό Μαραθώνιο του Λονδίνου, πριν την έναρξη του οποίου τηρήθηκε σιγή 30 δευτερολέπτων στη μνήμη των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης,

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Οι δρομείς σε Λονδίνο και Δ. Όχθη για τα θύματα της Βοστόνης

Με τριάντα δευτερόλεπτα σιγή οι συμμετέχοντες του λονδρέζικου μαραθωνίου τίμησαν τα θύματα της Βοστόνης. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με ελικόπτερα να ίπτανται διαρκώς, μαύρες κορδέλες στις φανέλες των αθλητών. Αλλά και στη Βηθλεέμ στη Δ. Όχθη όπου για πρώτη φορά διοργανώθηκε αγώνας μεγάλων αποστάσεων 10 και 20 χιλιομέτρων οι χίλιοι συμμετέχοντες είχαν κι εκείνοι ν' αφιερώσουν κάτι στη μνήμη των θυμάτων.

Ο χρόνος του νικητή ήταν 2:06.04, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Εμάνουελ Μουτάι από την Κένυα (2:06:33) και τρίτος ήταν ο Αγιέλε Αμπσέρο, επίσης από την Αιθιοπία (2:06:57).
Στις γυναίκες πρώτευσε η Πρίσκα Τζέπτου από την Κένυα με χρόνο 2:20:15. Η «ασημένια» Ολυμπιονίκης έδωσε μεγάλη μάχη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Έντνα Κίπλαγκατ, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 2:21:32, ενώ στη τρίτη βρέθηκε η Γιουκίκο Ακάμπα από την Ιαπωνία (2:24:43).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις