Πακιστάν: Παρατείνεται η κράτηση του Μουσάραφ

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 11:40
UPD:11:42
REUTERS/FAISAL MAHMOOD

Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ (αριστερά) αποχωρεί απο το Ανώτατο Δικαστήριο στο Πακιστάν, συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την παράταση για 14 ημέρες της κράτησης του πρώην προέδρου του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ αποφάσισε το αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας δικαστήριο.

«Το δικαστήριο διέταξε την προληπτική του κράτηση για δύο εβδομάδες», ανακοίνωσε ο Μοχάμαντ Αμτζάντ, εκπρόσωπος του κόμματος του Μουσάραφ Πανπακιστανική Μουσουλμανική Ένωση (APML).

«Οι δικηγόροι μας διέψευσαν τις αιτιάσεις βάσει των οποίων ο στρατηγός Μουσάραφ είχε απολύσει δικαστές και τους είχε θέσει σε κατ’ οίκον κράτηση μαζύ με τις οικογένειές τους για ένα εξάμηνο. Αυτό είναι απολύτως ψευδές», πρόσθεσε ο ίδιος.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πακιστάν: Για ακόμη 14 μέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Μουσάραφ

Την παράταση για 14 ημέρες της κράτησης του πρώην προέδρου του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ αποφάσισε το δικαστήριο. Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν διώκεται για παράνομη κράτηση και απόλυση δικαστών κατά τη διάρκεια της θητείας του. Δικηγόροι και δικαστές πανηγύρισαν για την απόφαση, αν και θα ήθελαν να δουν τον Μουσάραφ πίσω από τα σίδερα. Ο στρατηγός Μουσάραφ επέστρεψε στο Πακιστάν για να διεκδικήσει και πάλι το ανώτατο αξίωμα της χώρας του. Τώρα κινδυνεύει να βρεθεί στη φυλακή.

Ο κ. Μουσάραφ διώκεται για παράνομη κράτηση και απόλυση δικαστών κατά τη διάρκεια της θητείας του στην κεφαλή της χώρας.

Πηγές: AΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή