Ομπάμα: Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 05:19
UPD:07:47
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Κλείσαμε ένα σημαντικό κεφάλαιο σε αυτή την τραγωδία, ωστόσο παραμένουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμά του από το Λευκό Οίκο, περίπου δύο ώρες μετά τη σύλληψη του δεύτερου υπόπτου για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη.

«Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα: γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;» δήλωσε.

YOUTUBE/WHITEHOUSE
Ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη

Ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τις εξελίξεις στην έρευνα σχετικά με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη.

Ο κ. Ομπάμα είπε επίσης ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε τρία άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.

Ακόμη, δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακαλύψει εάν τα δύο αδέλφια που θεωρούνται ύποπτοι για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, είχαν βοήθεια.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή