Άμεση απονομή της Δικαιοσύνης για τα γεγονότα στη Μανωλάδα ζητεί η Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Το κράτος έχει την αποκλειστική ευθύνη
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 20:31
UPD:20:37
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Το κράτος έχει την αποκλειστική ευθύνη, αφενός να οδηγήσει άμεσα τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης και αφετέρου να εξασφαλίσει συνθήκες νόμιμης και ασφαλισμένης εργασίας, με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης όλων των εργαζομένων».

A- A A+

Άμεση απονομή της Δικαιοσύνης για ό,τι συνέβη στη Μανωλάδα Ηλείας και πλήρη σεβασμό και τήρηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργατών γης, ζητεί με ψήφισμά της το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που έγινε εναντίον μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, επειδή διεκδίκησαν δεδουλευμένα τους και απαιτεί την άμεση απονομή Δικαιοσύνης, τον πλήρη σεβασμό και τήρηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργατών γης από τους εργοδότες τους, με έλεγχο της εφαρμογής τους από τους αρμόδιους φορείς και τέλος την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών κατακτήσεων όλων των εργαζομένων που καταργήθηκαν από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται και με όποιο πρόσχημα ή δικαιολογία. Το κράτος έχει την αποκλειστική ευθύνη, αφενός να οδηγήσει άμεσα τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης και αφετέρου να εξασφαλίσει συνθήκες νόμιμης και ασφαλισμένης εργασίας, με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης όλων των εργαζομένων. Οι συνθήκες Απαρτχάιντ που, όπως ακούμε και διαβάζουμε, επικρατούσαν, μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω και αποτελούν όνειδος για τον πολιτισμό και τις αξίες μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή