Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Βαθιά ανησυχία για την αύξηση των ρατσιστικών εγκλημάτων

Ανακοίνωση της οργάνωσης με αφορμή την επίθεση στην Ηλεία
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 17:44
UPD:17:50
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» υποστηρίζει πως το συμβάν στην Ηλεία είναι μια επείγουσα κατάσταση που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες στις οποίες ζουν οι μετανάστες.
A- A A+

Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής και πρόσβαση στην περίθαλψη σε όλες τις ευάλωτες και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες πληθυσμού, τονίζει η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» σε ανακοίνωσή της, στην οποία καταδικάζει οποιαδήποτε βίαιη, ρατσιστική επίθεση όπως αυτή που συνέβη στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας

Η οργάνωση ζητεί την προσέγγιση του φαινομένου της μετακίνησης πληθυσμών και της προσφυγιάς με αλληλεγγύη και ανθρωπιά ενώ υποστηρίζει πως το συμβάν στην Ηλεία είναι  μια επείγουσα κατάσταση που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες στις οποίες ζουν οι μετανάστες.

Παράλληλα στην ανακοίνωση εκφράζεται βαθιά ανησυχία για την αύξηση των ρατσιστικών εγκλημάτων, την οικονομική εκμετάλλευση συνανθρώπων μας και τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης τις οποίες υφίστανται.

«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περιθάλπουμε ανθρώπους με βάση την ανάγκη, χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκείας, φύλου ή πολιτικής πεποίθησης.  Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ολόκληρη τη διαδρομή απελπισίας που καλύπτουν μετανάστες και πρόσφυγες για να ξεφύγουν από τη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση καθώς τους περιθάλπουμε τόσο στις χώρες καταγωγής – Συρία, Σομαλία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Παλαιστίνη, Μαρόκο κ.ά. όσο και διέλευσής  τους», προστίθεται.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή