Συνήγορος του Πολίτη: Η κρίση έχει επηρεάσει ιδίως τις εργαζόμενες γυναίκες

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 17:12
UPD:17:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Η συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού τόνισε ότι για την αποτελεσματική προστασία της ίσης μεταχείρισης των φύλων στην πράξη, απαιτείται συντονισμός τόσο των συναρμόδιων υπουργείων, όσο και των ελεγκτικών μηχανισμών στους οποίους απευθύνεται η αρχή.

A- A A+

Οι εργαζόμενες γυναίκες είναι εκείνες που βιώνουν εντονότερα τις επιπτώσεις της κρίσης, όπως επεσήμανε στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, κατά τη συζήτηση Ειδικής Έκθεσης της ανεξάρτητης Αρχής για το 2012 σχετικά με το φύλο και τις εργασιακές σχέσεις.

Η Συνήγορος του Πολίτη αναφέρθηκε ειδικότερα στις υποθέσεις που διερεύνησε η Αρχή στο πεδίο της ίσης μεταχείρισης μεταξύ αντρών και γυναικών το 2012, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αντανακλούν την ένταση των προβλημάτων που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στις εργασιακές σχέσεις.

Η κ. Σπανού τόνισε ότι «για την αποτελεσματική προστασία της ίσης μεταχείρισης των φύλων στην πράξη, απαιτείται συντονισμός και συνεργασία τόσο των συναρμόδιων υπουργείων σε κανονιστικό επίπεδο, όσο και των ελεγκτικών μηχανισμών στους οποίους απευθύνεται η αρχή, όπως το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας».

Υπογράμμισε τέλος στην ανάγκη να επιλύσει η πολιτεία λειτουργικά προβλήματα που διασφαλίζουν την αρμοδιότητα του Συνηγόρου για επιτόπιους ελέγχους και συνεργασίες με τους αρμόδιους φορείς, σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή