Στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα ο υπουργός Εξωτερικών

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 13:09
UPD:15:09
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Σε δηλώσεις του για τις σχέσεις Ελλάδος - Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος μίλησε για ένα ακόμη νέο ξεκίνημα, που «θα φέρει ακόμη πιο κοντά πλέον και τις πολιτικές και θα διαμορφώσει ένα σταθερό πλαίσιο διαρκούς συνεργασίας».

A- A A+

Επίσκεψη στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει τον προσεχή μήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για την προετοιμασία του Ανωτάτου Συμβουλίου Κορυφής που έχει ήδη αποφασιστεί από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τις σχέσεις Ελλάδος - Ισραήλ, ο υπουργός μίλησε για ένα ακόμη νέο  ξεκίνημα, που «θα φέρει ακόμη πιο κοντά πλέον και τις πολιτικές μας και θα διαμορφώσει ένα σταθερό πλαίσιο διαρκούς συνεργασίας».

ΑΠΕ ΜΠΕ
Στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα o Δ. Αβραμόπουλος

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει μέσα στον προσεχή μήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως δήλωσε ο ίδιος σε αποκλειστική του συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση του Ισραήλ για την προετοιμασία του Ανωτάτου Συμβουλίου Κορυφής που έχει αποφασιστεί ήδη από τους δύο πρωθυπουργούς» σημειώνει ο κ.Αβραμόπουλος.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, «με τεράστιες προοπτικές τόσο στην ευρύτερη γειτονιά μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο» και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στις εξαιρετικές -όπως είπε- σχέσεις που έχουν καλλιεργηθεί τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και την αμερικανοεβραϊκή κοινότητα. 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Αβραμόπουλος δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει ότι η «εξαιρετική συνεργασία» με το Ισραήλ και «η πολύ καλή συνεργασία που όλο και περισσότερο εξελίσσεται με την Τουρκία», σε καμία περίπτωση δεν έχει ως αναφορά τις διμερείς μας σχέσεις με την άλλη χώρα.  

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε αναμενόμενη την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με το Ισραήλ που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, διαβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα δεν έχει δει ούτε με προβληματισμό ούτε με ανησυχία αυτή την προσέγγιση. Αντίθετα, υποστήριξε, «ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή εμείς θα θέλαμε. Γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας, συνεργασίας και ειρήνης για όλους τους λαούς της περιοχής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή