MotoGP: Φωτιά στο γκαράζ της Monster Yamaha Tech 3

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 10:09
UPD:10:18
A- A A+

Δεν ξεκίνησε καλά το αγωνιστικό τριήμερο της Monster Yamaha Tech 3 στο Οστιν. Τα ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτη το γκαράζ της δορυφορικής ομάδας της Yamaha έπιασε φωτιά. Αιτία της ανάφλεξης ήταν μία από τις ηλεκτρικές μίζες που απαιτούνται για την εκκίνηση των μοτοσικλετών. Ενώ ήταν στην πρίζα ανεφλέφη με αποτέλεσμα να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα πυρόσβεσης του γκαράζ και να αποφευχθεί έτσι μια μεγαλύτερη ζημιά. Παράλληλα, άμεσα κατέφθασαν στο σημείο και δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι απώλειες της Monster Tech 3 αφορούν περισσότερο υπολογιστές, σέρβερς και τηλεοράσεις με τις μοτοσικλέτες να παραμένουν άθικτες και το κυριότερο να μην υπάρχουν τραυματίες.

Ο επικεφαλής της ομάδας Herce Poncharal εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό: «Δυστυχώς υπήρξε ένα δυσάρεστο περιστατικό κατά τη διάρκεια της νύχτας στο γκαράζ της Monster Yamaha Tech 3. Η διαδικασία εκκίνησης μίας μοτοσικλέτας MotoGP απαιτεί ηλεκτρική μίζα και κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν μείνει στο γκαράζ για να φορτιστούν. Αυτή είναι μια καθιερωμένη διαδικασία και κάτι που κάνουμε από την παρουσίαση των τετράχρονων. Δυστυχώς τη νύχτα μία από τις μίζες έπιασε φωτιά. Πάθαμε αρκετές ζημιές και όπως είναι φυσικό δεν ξεκινά ιδανικά η προετοιμασία, αλλά ευτυχώς τα μέτρα πυρασφάλειας από την CotA και η βοήθεια από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία περιόρισαν τη ζημιά. Το σύστημα πυρόσβεσης τέθηκε άμεσα σε λειτουργία και οι πυροσβέστες κατέφθασαν στο σημείο αμέσως, κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων.

Θα διεξαγάγουμε ενδελεχή έρευνα για να μάθουμε το λόγο που προκλήθηκε αυτό το γεγονός και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της φωτιάς τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα πυρόσβεσης και  στα γκαράζ της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, της LCR Honda και της Cardion AB που βρίσκονται δίπλα από την Monster Tech 3. Αρχικά, υπήρχε ο φόβος μήπως το νερό και ο αφρός προκαλέσουν ζημιές στον εξοπλισμό και τις μοτοσικλέτες των ομάδων. Χρειάστηκε να λυθούν όλες οι μοτοσικλέτες και να ελεγχθούν τα γκαράζ για να διαγνωστούν τυχόν προβλήματα. Ολοι πάντως εξύμνησαν το σύστημα πυρόσβεσης στην πίστα και την άμεση αντίδραση του προσωπικού, η οποία όπως είπαν, αποσόβησε μεγαλύτερες ζημιές.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, την LCR Honda και την Cardion AB, επίσης, καθώς το σύστημα πυρόσβεσης ενεργοποιήθηκε και στα δικά τους γκαράζ. Θα μπορούσε όμως να ήταν πολύ χειρότερα αλλά με την εκπληκτική συμπαράσταση της Yamaha και των υπολοίπων στην κοινωνία του MotoGP, είμαι σίγουρος ότι θα συμμετάσχουμε στον αγώνα αυτό το σαββατοκύριακο χωρίς επιπλέον προβλήματα», δήλωσε ο  Herce Poncharal.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις