Πακιστάν: Σε κατ΄οίκον περιορισμό ο Μουσάραφ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 07:05
UPD:08:23
EPA/T. MUGHAL
A- A A+

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, στο σπίτι του στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ, και οδηγήθηκε στο δικαστήριο σε σχέση με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για προδοσία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίζεται ο κ. Μουσάραφ συνοδευόμενος από ένστολους αστυνομικούς σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ.

Ο δικηγόρος του, Καμάρ Αφζάλ, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο δικαστήριο.

Ο ίδιος είπε ότι ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει την αστυνομία να θέσει τον Μουσάραφ σε κατ΄οίκον περιορισμό παρά να τον προφυλακίσει. Μετά από τη σύντομη ακροαματική διαδικασία, ο Μουσάραφ επέστρεψε στο σπίτι του, ανέφερε ο δικηγόρος του.

REUTERS
Πακιστάν: Συνελήφθη ο Μουσάραφ

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, στο σπίτι του στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ, και οδηγήθηκε στο δικαστήριο σε σχέση με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για προδοσία κατά τη διάρκεια της θητείας του. Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίζεται ο κ. Μουσάραφ συνοδευόμενος από ένστολους αστυνομικούς σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ.

Άλλος δικηγόρος του πρώην προέδρου του Πακιστά, ο Αχμάντ Ράζα Κασούρι, δήλωσε στο Reuters ότι η νομική του ομάδα θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, αργότερα εντός της ημέρας, σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το ένταλμα σύλληψης.

Αυτή τη στιγμή κατευθύνομαι προς το Ανώτατο Δικαστήριο για να καταθέσω έφεση κατά του εντάλματος σύλληψης, είπε ο κ. Κασούρι.

Ο  Περβέζ Μουσάραφ, πρώην επικεφαλής του στρατού, ο οποίος κυβέρνησε το Πακιστάν από το 1999 ως το 2008, επέστρεψε στη χώρα τον περασμένο μήνα ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια που ήταν αυτοεξόριστος ελπίζοντας να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές τον επόμενο μήνα. Η υποψηφιότητά του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από τους αξιωματούχους των εκλογικών αρχών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή