Συρία: Σπάνια συμφωνία καταδίκης από το ΣΑ του ΟΗΕ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 06:28
UPD:09:29
REUTERS/STRINGER

Ενας άντρας και μία γυναίκα περνούν μπροστά από ένα κατεστραμένο αυτοκίνητο σε μία γειτονιά από ερείπια στην Ντιρ αλ-Ζορ, στη Συρία.

A- A A+

Σε μια σπάνια συμφωνία σχετικά με την κλιμακούμενη βία στη Συρία κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Μετά από δύο χρόνια «διαίρεσης», λόγω της διαφωνίας μεταξύ των δυτικών χωρών από τη μια πλευρά και της Ρωσίας με την Κίνα από την άλλη, το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητεί τον τερματισμό της κλιμάκωσης της βίας και καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως από τις ενέργειες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά στο μέτρο που τους αναλογεί και από τη δράση των ανταρτών.

REUTERS
ΟΗΕ: «Ανθρωπιστική καταστροφή» στη Συρία

Σε μια σπάνια συμφωνία σχετικά με την κλιμακούμενη βία στη Συρία κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έκανε λόγο για «ανθρωπιστική καταστροφή». Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και άλλα 22 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί εντός συνόρων μετά από δύο χρόνια εμφυλίου πολέμου.

«Η κλιμάκωση της βίας είναι απολύτως απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει αμέσως», ανέφερε το Συμβούλιο Ασφαλείας σε μια μη δεσμευτική δήλωση η οποία τιτλοφορείται «Στοιχεία Τύπου σχετικά με τη Συρία».

Μετά από συζήτηση σχετικά με την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία, το Συμβούλιο Ααφαλείας, «καταδίκασε τις ευρέως διαδεδομένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις συριακές αρχές, καθώς και τις τυχόν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ένοπλες ομάδες των ανταρτών».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή