Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στο Μπουένος Άιρες

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 06:03
UPD:06:51
REUTERS/MARCOS BRINDICCI
A- A A+

Περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εδώ και χρόνια στην Αργεντινή, εκφράζοντας δημόσια την οργή τους κατά της προέδρου Κριστίνα Φερνάντεζ την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας.

Η πορεία διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα, Μπουένος Άιρες, ήταν ειρηνική με τους διαδηλωτές να προέρχονται κυρίως από τη μεσαία τάξη. Πολλοί χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια, κατά τον παραδοσιακό τρόπο διαμαρτυρίας στη Λατινική Αμερική, ενώ άλλοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Η Αργεντινή, ξύπνησε» και «διεφθαρμένη Κριστίνα».

Στην πορεία, η οποία οργανώθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, έδωσαν το παρών αρκετοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης. Άλλες, μικρότερες πορείες σημειώθηκαν σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων η κ. Φερνάντες βρισκόταν στο Περού για μια περιφερειακή σύνοδο κορυφής, με στόχο τη στήριξη του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολα Μαδούρο.

Η πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε «φυτώριο» της αντιπολίτευσης, η οποία μάχεται κατά της κ. Φερνάντες.

Η δημοτικότητα της Κριστίνα Φερνάντεζ, ενώ εξακολουθεί να είναι υψηλή, ολισθαίνει, καθώς οι ψηφοφόροι της τήν επικρίνουν για την κακή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και για αντιδημοκρατικό στιλ διακυβέρνησης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή