Σκορ και θέαμα στο Φάληρο ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 21:51
UPD:19/04/2013 10:27
A- A A+

Θέση στον τελικό της 11ης Μαΐου έκλεισε από σήμερα ο Ολυμπιακός, μετά το ευρύτατο 6-2 επί του Πανθρακικού στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας. Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του ο πρωταθλητής, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο στην επανάληψη και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της Κομοτηνής, στις 28 Απριλίου.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν μόνο «χορταστικό» αλλά και απρόβλεπτο ως προς τη διακύμανσή του, αφού ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 για να «απαντήσουν» εξίσου άμεσα οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίζοντας. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη είχαν κάνει σαφείς τις προθέσεις τους από νωρίς, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Τζάνη στο 3΄ (γυριστό σουτ ελάχιστα άουτ από το πέναλτι) και στο 6΄ (κεφαλιά δίπλα από το δοκάρι του Κάρολ).

Ενδιάμεσα ο Φουστέρ είχε ανοίξει το σκορ στο 4ο λεπτό, όταν το σουτ που έκανε κόντραρε στον Μελίσση και «κρέμασε» τον Κουτσόπουλο, για να διπλασιάσει με ωραία ατομική προσπάθεια και έξοχο σουτ ο Ιμπαγάσα στο 11΄.  Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μίνγκας βρήκε με κάθετη πάσα τον Τζάνη, που εξέθεσε τον Σιόβα και νίκησε τον Κάρολ για το 2-1, για να φέρει το παιχνίδι στην ισοπαλία ο Λουσέρο με άπιαστο σουτ στο 36΄.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακόμη πιο εντυπωσιακά, καθώς στο 48ο λεπτό ο Ιμπαγάσα «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου, τον οποίο βρήκε με «γλυκιά» σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Αυτή ήταν η αρχή της «ερυθρόλευκης καταιγίδας» που ακολούθησε, και η οποία απέφερε άλλα τρία γκολ για τους γηπεδούχους μέσα σε τέσσερα λεπτά!

Στο 51΄ ο Φετφατζίδης με στιλ και κίνηση αλλά… Μέσι πέρασε σχεδόν τη μισή ενδεκάδα του Πανθρακικού και σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ κάνοντας το 4-2, στο 54΄ ο Μήτρογλου πήρε το «ριμπάουντ» από ασταθή απόκρουση του Κουτσόπουλου για το 5-2 και στο 56΄ ο Φουστέρ σημείωσε το έκτο γκολ της ομάδας του, στην πιο παραγωγική φετινή βραδιά της.

**  Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη φιέστα της Κυριακής, μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο:

«Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι ο εορτασμός για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος αλλά και την συμπλήρωση των 40 τίτλων Πρωταθλητή, ενός συγκλονιστικού ποδοσφαιρικού κατορθώματος, θα γίνει αμέσως μετά το παιχνίδι της ομάδας μας με τον Πανιώνιο, την Κυριακή 21/4/2013.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα έχουν τη χαρά να γιορτάσουν τον τίτλο σε μια λιτή εκδήλωση, που ταυτόχρονα θα είναι απολύτως ιστορική, αφού για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στο γήπεδο και οι 40 τίτλοι (τρόπαια) του Ολυμπιακού. Επίσης θα υπάρξει μια ιστορική αναδρομή στα 40 Πρωταθλήματα ενώ στο χορτάρι του Καραϊσκάκη θα βρεθούν ΘΡΥΛΟΙ του μακρινού αλλά και του πρόσφατου παρελθόντος.

Εκτός από την ιστορικότητα της στιγμής που θα τονιστεί με την ιστορική αναδρομή, θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις για τους φιλάθλους της ομάδας που θα βρεθούν στο γήπεδο. Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός καλεί τους φιλάθλους μας να ζήσουν από κοντά την μοναδική στιγμή της στέψης της ομάδας μας. Για πρώτη και μοναδική φορά στην ποδοσφαιρική Ιστορία οι 40 ιστορικές κούπες πρωταθλήματος θα υψωθούν στον ουρανό του Πειραιά! Να είστε εκεί!».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις