Συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία Ομπάμα στη Βοστόνη

«Οι ένοχοι θα αποκαλυφθούν και θα προσαχθούν»
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 19:24
UPD:19/04/2013 17:23
EPA/CJ GUNTHER

«Πρέπει να έχει γίνει ήδη κατανοητό σε εκείνους οι οποίοι οργάνωσαν αυτή την επίθεση ότι επέλεξαν τη λάθος πόλη», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

A- A A+

Οι ένοχοι για τη διπλή επίθεση στη Βοστόνη θα συλληφθούν και θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη, τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στην τελετή μνήμης για τα θύματα της διπλής έκρηξης στο χώρο του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης, η οποία πραγματοποιείται στην πληγείσα πόλη.

«Πρέπει να έχει γίνει ήδη κατανοητό σε εκείνους οι οποίοι οργάνωσαν αυτή την επίθεση προσπαθώντας να μας φοβίσουν, να μας τρομοκρατήσουν, να μας κάνουν να αποκλίνουμε από τις αρχές και τις αξίες οι οποίες μας καθιστούν αυτό που είμαστε, ότι επέλεξαν τη λάθος πόλη για να το πράξουν», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

REUTERS

Ο κ. Ομπάμα πρόσθεσε ότι η επίθεση στη Βοστόνη βιώθηκε ως κάτι προσωπικό από κάθε Αμερικανό, ενώ, αναφερόμενος στο μαραθώνιο, σημείωσε ότι θα επιστρέψει στη Βοστόνη το 2014 ενισχυμένος και με τους αθλητές να καταβάλουν «τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθειά» στην ιστορία της διοργάνωσης.

Νωρίτερα, μιλώντας στην εκδήλωση μνήμης, ο δήμαρχος της πληγείσας πόλης, Τόμας Μενίνο, χαρακτήρισε τη Βοστόνη «πόλη θάρρους, αλληλεγγύης και δύναμης η οποία δε γνωρίζει όρια».

Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Ντίβαλ Πάτρικ, από την πλευρά του, ευχαρίστησε από μέρους της πολιτείας τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, οι οποίοι κινήθηκαν αμέσως προς τα σημεία των εκρήξεων, μη γνωρίζοντας εάν οι επιθέσεις είχαν ολοκληρωθεί.

Επίσκεψη Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα σε νοσοκομεία με τραυματίες

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα επισκέφθηκαν σήμερα, σε τρία νοσοκομεία της Βοστόνης, αρκετούς τραυματίες μετά τη βομβιστική επίθεση στην περιοχή τερματισμού του μαραθώνιου.

Ο πρόεδρος Ομπάμα συναντήθηκε με ασθενείς, τις οικογένειές τους και το προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, αφού συμμετείχε προηγουμένως στη δέηση για τα θύματα της επίθεσης που έγινε στον Καθεδρικό Ναό Τίμιου Σταυρού της Βοστόνης.

Παράλληλα η Μισέλ Ομπάμα επισκέφθηκε μόνη της την παιδιατρική κλινική της Βοστόνης και το νοσοκομείο που είναι μόνο για γυναίκες, αναφέρθηκε στο σχετικό ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή