Αποσύρεται βίντεο της σειράς «Family Guy», με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 13:29
UPD:13:52

Το «Family Guy» είναι αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων για μια δυσλειτουργική οικογένεια στο πλασματικό χωριό του Κόουχογκ. Ξεκίνησε το 1999 ενώ σήμερα προβάλλεται η ενδέκατη σεζόν.

A- A A+

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox απέσυρε από το διαδίκτυο ένα επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων «Family Guy», επειδή, μια σκηνή που παρουσιάζεται σε αυτό, ίσως να θυμίσει στους θεατές κάτι από το πρόσφατο τραγικό γεγονός των βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στη Βοστώνη κατά τη διάρκεια του φημισμένου μαραθωνίου.

Ο ήρωας της σειράς Πήτερ Γκρίφιν έχει μια ανάμνηση στην οποία φαίνεται να πέφτει με το αυτοκίνητό του πάνω σε δρομείς-αθλητές, για να κερδίσει τον αγώνα.

 

Δεν θα μεταδοθεί ξανά το επεισόδιο

Στο εν λόγω επεισόδιο, ο ήρωας της σειράς Πήτερ Γκρίφιν έχει μια ανάμνηση στην οποία φαίνεται να πέφτει με το αυτοκίνητό του πάνω σε δρομείς-αθλητές, για να κερδίσει τον αγώνα. Σύμφωνα με δήλωση των υπεύθυνων του δικτύου Fox, το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν πρόκειται να μεταδοθεί ξανά.

Σε ένα άλλο ερασιτεχνικό (ψεύτικο) βίντεο, που είναι επίσης ανεβασμένο στο διαδίκτυο και ουσιαστικά αποτελεί μοντάζ άγνωστων δημιουργών, παρουσιάζεται ο Γκρίφιν να συνάπτει φιλία με έναν εξτρεμιστή και – εξαιτίας του τρόπου διαδοχής των πλάνων - αφήνεται να φανεί ότι  εκρήξεις που παρουσιάζονται στο βίντεο συνέβησαν σε μαραθώνιο.

Τέλος τα «ψεύτικα» βίντεο στο διαδίκτυο

Με αφορμή τα βομβιστικά χτυπήματα στη Βοστώνη, μερικοί από τους θεατές χαρακτήρισαν το βίντεο «προφητικό». Ως αντίδραση στο γεγονός, πάντως, η εταιρεία Fox δήλωσε στον Τύπο ότι θα συνεργαστεί με την ιστοσελίδα του Youtube, με σκοπό να «κατεβάσει» όλα τα «ψεύτικα» βίντεο της σειράς από το διαδίκτυο.

REUTERS

Αναφερόμενος στο περιστατικό του πλαστού κλιπ, αλλά και τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις, μέσω της ιστοσελίδας του στο Twitter, ο δημιουργός της σειράς κινουμένων σχεδίων «Family Guy», Σέθ Μακφάρλεϊν, δήλωσε: «Το μονταρισμένο βίντεο είναι αποκρουστικό. Το γεγονός ήταν ένα έγκλημα, μια τραγωδία και οι σκέψη μου είναι στα θύματα των επιθέσεων».
 

Προτεινόμενα για εσάς