Formula 1: Στην Caterham και πάλι ο Κοβαλάινεν

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 08:00
UPD:13:39
CATERHAM/LAT PHOTOGRAPHIC/CHARLES COATES
A- A A+

Μετά από σύντομη διακοπή ο Χέικι Κοβαλάινεν επιστρέφει στη Formula 1 και στην Caterham. Ο 31χρονος Φινλανδός δε θα αναλάβει χρέη βασικού πιλότου στη μαλαισιανή ομάδα, αλλά θα είναι ένας εκ των εφεδρικών της οδηγών.

Ο Κοβαλάινεν έμεινε το καλοκαίρι χωρίς επαγγελματική στέγη καθώς η Caterham αποφάσισε να λύσει τη συνεργασίας τους έπειτα από τρία χρόνια. Στόχος του Τόνι Φερνάντες, αφεντικού της ομάδας, ήταν να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Φινλανδού και δώσει ευκαιρία σε νέα πρόσωπα. Για αυτό τον λόγο επέλεξε τους Τσαρλς Πικ και Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε, ως φετινό οδηγικό δίδυμο. Όπως αποδείχθηκε, όμως, οι δύο άπειροι σχετικά πιλότοι δυσκολεύονται να συνηθίσουν τη CT03.

Εδώ κάπου έρχεται να πιάσει δουλειά ο Κοβαλάινεν καθώς με την εμπειρία του αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους Πικ και φαν ντερ Γκάρντε. Παράλληλα, ο 31χρονος πιλότος αναμένεται να συνδράμει σημαντικά σε μια σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων που ετοιμάζει η Caterham προκειμένου να συναγωνιστεί τη μεγάλη της αντίπαλο, Marussia.

Η επιστροφή του Κοβαλάινεν θα είναι άμεση καθώς θα τρέξει με τη CT03 στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στα δύο επόμενα GP, σε Μπαχρέιν και Ισπανία, αντίστοιχα.

Ο ίδιος μίλησε για τη νέα ευκαιρία που του δόθηκε: «Προφανώς είναι σπουδαία νέα να επιστρέφω στην πίστα, σε Μπαχρέιν και Ισπανία. Ανυπομονώ να πιάσω δουλειά και να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ. Θα συμμετάσχω στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και στα δύο αυτά GP για να δώσω την άποψή μου πάνω στα νέα εξαρτήματα που θα παρουσιάσουμε στους δύο αυτούς αγώνες. Θα δουλεύω πολύ στενά με τους πιλότους και τους μηχανικούς στην πίστα αλλά και στο Λίφιλντ, για να βοηθήσω να πάρουν ό,τι καλύτερο υπάρχει από το νέο αυτό πακέτο. Από άποψη φυσικής κατάστασης είμαι έτοιμος και ξέρω ότι η εμπειρία μου θα βοηθήσει την ομάδα να έχει νέες ιδέες και προοπτικές σε ό,τι αφορά στο στήσιμο και τη στρατηγική. Ανυπομονώ να πιάσω δουλειά»!

Ο επικεφαλής της Caterham Cyril Abiteboul δήλωσε για την επιστροφή του Κοβαλάινεν: «Ο Χέικι επιστρέφει και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον καλωσορίζουμε στην ομάδα. Εχει έξι χρόνια εμπειρίας στη Formula 1 και είναι ο ιδανικός για να μας προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σε διάφορες αναβαθμίσεις που θα τρέξουμε. Θα μας δώσει μία αντικειμενική άποψη για τα ελαστικά του 2013 με βάση τις γνώσεις του από τις γόμες του 2012. Εχοντας επενδύσει στον Χέικι τρία χρόνια θα ήταν κρίμα να μην εκμεταλλευτούμε την εμπειρία έχει. Ως ομάδα της F1 θα υποστηρίξουμε τους Τσαρλς Πικ και Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε που κάνουν καλή δουλειά τους πρώτους τους μήνες μαζί μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις