Ο Πατ Κοξ για τη σύγκληση του ειδικού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003 10:58

Με την πρώτη συνάντηση στο Ζάππειο μέγαρο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ άρχισαν οι εργασίες του ¶τυπου Συμβουλίου Κορυφής στην Αθήνα. Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ Σημίτης, ο Πρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου Πατ Κοξ

A- A A+

Με τη σύγκληση ειδικού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 30 Ιουνίου, για την προώθηση των εργασιών της συνέλευσης, συμφωνεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πάτ Κοξ.

Η πρόταση, για τη σύγκληση ειδικού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και αν τελικά πραγματοποιηθεί αυτό το συμβούλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΟΚ και της Ε.Ε., θα έχουν γίνει τόσα πολλά Ευρωπαϊκά Συμβούλια (Σύνοδοι) κατά τη διάρκεια μιας προεδρίας.

Υπενθυμίζεται, ότι, επί Ελληνικής Προεδρίας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο Ευρωπαϊκά Συμβούλια (Φεβρουάριο και Μάρτιο) πραγματοποιείται τώρα το τρίτο, θα ακολουθήσει το τέταρτο τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη-Xαλκιδική και τελικά το πέμπτο, εάν πραγματοποιηθεί, στις 30 Ιουνίου το ειδικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οπως είπε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πατ Κοξ, στους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε., εάν μετατεθεί η προθεσμία της 30ης Ιουνίου, «υπάρχει ο κίνδυνος να χαλαρώσει η ορμή, την οποία έχουν αποκτήσει οι εργασίες της Συνέλευσης».

Αναφερόμενος δε στη Διάσκεψη για την Αναθεώρηση της Συνθήκης, είπε, ότι, αυτή θα πρέπει να έχει τελειώσει πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2004, έτσι ώστε, οι ψηφοφόροι να ξέρουν, ποιες είναι οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι προοπτικές του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, τα μέλη του οποίου πρέπει να εκλέξουν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε, ότι, θα προτιμούσε να εκλέγεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο. Επίσης, να εγκρίνεται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σύνολό της ως σύνολο.

Αργότερα ο Πατ Κοξ, στη συνέντευξή του για τα θέματα, που αφορούν τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στο πολύνεκρο δυστύχημα, εξέφρασε τη λύπη του και έδωσε τα συλλυπητήριά του στους γονείς των παιδιών, υπενθυμίζοντας ότι και αυτός ο ίδιος έχει χάσει ένα παιδί σε δυστύχημα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή