Κ. Καραμανλής : «Από σήμερα η φωνή της Ευρώπης ακούγεται από την Κύπρο»

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003 11:35
A- A A+

«Από σήμερα η φωνή της Ευρώπης ακούγεται από την Κύπρο και τη Νοτιανατολική Mεσόγειο, μέχρι τη Βαλτική και τις Σκανδιναβικές χώρες. Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για την Ευρώπη, για την Κύπρο, για τον Ελληνισμό. Επισφραγίζεται σήμερα η μεγαλύτερη διεύρυνση της Ευρώπης. Η μεγαλύτερη ειρηνική συνένωση δημοκρατικών κρατών στην ιστορία».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, συμπληρώνοντας :

«Στη θέση που βρέθηκε πριν από 22 χρόνια η Ελλάδα, χάρη στη διορατικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την πρωτοπόρο πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται σήμερα δέκα χώρες. Ανάμεσά τους και η Κύπρος. Τις καλωσορίζουμε».

«Η υπογραφή της πράξης προσχώρησης έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη. Η Ένωση, διδαγμένη από τις τελευταίες εξελίξεις, οφείλει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της νέας εποχής».

«Να προχωρήσει γρήγορα και με αποφασιστικότητα προς τη μεγαλύτερη και βαθύτερη πολιτική της ενοποίηση. Να οικοδομήσει επιτέλους Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και ¶μυνας».

«Η νέα Ευρώπη των «25», πρέπει να είναι μία Ευρώπη για όλους. Μια Ευρώπη ευημερίας και ασφάλειας. Για να γίνει αυτό το κοινό όραμα πραγματικότητα, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οφείλουν αντιληφθούν ότι ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος αυτής της ιστορικής αποστολής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή