Έως έξι μήνες οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης

Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτου
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 00:24
UPD:00:55
EUROKINISSI

Με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη διευκόλυνση των επενδύσεων και την εξασφάλιση της διαφάνειας, υπεγράφη υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία περιορίζονται σε πέντε έως έξι μήνες οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης για μεγάλα έργα.

A- A A+

Σε πέντε έως έξι μήνες περιορίζονται οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης για μεγάλα έργα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη διευκόλυνση των επενδύσεων και την εξασφάλιση της διαφάνειας, υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Ευάγγελο Λιβιεράτο και τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη, η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία εξειδικεύονται οι διαδικασίες και τα ειδικότερα κριτήρια περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων και δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το νόμο 4014/2011.

Με την εν λόγω υπουργική απόφαση η διάρκεια περιορίζεται από πέντε έως έξι μήνες για μεγάλα έργα ή δραστηριότητες κατηγορίας Α1, που έχουν δυνητικά μεγαλύτερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και τα οποία αδειοδοτούνται από το ΥΠΕΚΑ.

Για τα έργα με μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, που αδειοδοτούνται από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, η διάρκεια περιορίζεται από τέσσερις μέχρι πέντε μήνες.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή