Κοινή διακήρυξη των χωρών-μελών της Ε.Ε.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003 13:24
UPD:15:16

A- A A+

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμφώνησαν σε ένα κείμενο κοινών αρχών, «Διακήρυξη της Αθήνας», στο οποίο επισημαίνεται η ιστορικότητα του σημερινού γεγονότος και τονίζονται οι υποχρεώσεις και η κοινή θέληση των «15», αλλά και των νέων χωρών μελών να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Ευρώπης.

Στη Διακήρυξη της Αθήνας αναφέρεται ακόμη, ότι, «η Ευρώπη είναι δημιούργημα όλων και ανήκει σε όλους».

Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο Ατυπο Συμβούλιο Κορυφής, συζητήθηκε το μέλλον των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η αναμόρφωση τους. Σκοπός της συζήτησης, πρόσθεσε, δεν ήταν να εκδοθούν συμπεράσματα. Ο σκοπός ήταν η αλληλοπληροφόρηση.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών συμφώνησαν να παρουσιάσει ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν στη Συνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης στις 20 Ιουνίου τη Συντακτική Συνθήκη, το κείμενο της οποίας θα έχει προέλθει από τη συνέχιση του διαλόγου.

Το αποτέλεσμα έως σήμερα για τις αλλαγές στους θεσμούς της Ευρώπης δεν είναι το επιθυμητό, είπε ο πρωθυπουργός, ενώ επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι, τα 10 νέα μέλη πήραν μέρος στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συμμετείχαν ενεργά στη διαμόρφωση γνώμης του Συμβουλίου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή