Ιταλία: Τον Φράνκο Μαρίνι «θα προτείνει για πρόεδρο» ο Μπερσάνι

Θεωρείται πιθανό να γίνει αποδεκτός από το Κέντρο και την Κεντροδεξιά
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 21:21
UPD:22:02
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Ο κ. Μαρίνι, προερχόμενος από το χώρο της Χριστιανοδημοκρατίας, θα μπορούσε να συγκεντρώσει την υποστήριξη τόσο της Κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο και του Κέντρου του Μάριο Μόντι, συμπλήρωσε το στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τον πρώην πρόεδρο της ιταλικής Γερουσίας, Φράνκο Μαρίνι, αναμένεται να προτείνει σαν υποψήφιο για την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας ο ηγέτης της κεντροαριστερής συμμαχίας, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, σε κομματική συνεδρίαση του Δημοκρατικού Κόμματος την Τετάρτη, σύμφωνα με κομματική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ψηφίζει για πρόεδρο η Ιταλία

Η Ιταλία αναζητά πρόεδρο και ελπίζει στον σχηματισμό κυβέρνησης για να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο του εκλογικού αποτελέσματος. 630 βουλευτές, 319 γερουσιαστές και 58 αντιπρόσωποι από τις ιταλικές περιφέρειες καλούνται να εκλέξουν τον διάδοχο του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Για την εκλογή στις πρώτες τρεις ψηφοφορίες απαιτείται πλειοψηφία 2/3 από εκεί και μετά εκλέγεται πρόεδρος όποιος υποψήφιος συγκεντρώσει απλή πλειοψηφία. Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μάριο Μόντι φέρονται να συμφώνησαν στη στήριξη του πρώην πρόεδρου της Γερουσίας, Φράνκο Μαρίνι, o οποίος προέρχεται απο τον χώρο της Χριστιανοδημοκρατίας.

Ο κ. Μαρίνι, προερχόμενος από το χώρο της Χριστιανοδημοκρατίας και πρώην επικεφαλής του μετριοπαθούς τριτοβάθμιου συνδικάτου CISL, θα μπορούσε να συγκεντρώσει την υποστήριξη τόσο της Κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο και του Κέντρου του Μάριο Μόντι, συμπλήρωσε το στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο κ. Μπερσάνι είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία σημείωνε ότι θεωρούσε μια λύση στο ζήτημα ενός προσώπου κοινής αποδοχής για τη θέση του προέδρου ως «πιθανή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή