Διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003 13:36
A- A A+

Την αντίθεσή τους στην φρίκη του πολέμου κατά του Ιράκ, με τη συνεργασία των «Ανεπιθύμητων», όπως τους χαρακτήριζαν με συνθήματα και ετικέττες, «Μπλερ-Αθνάρ», διαδήλωσαν το μεσημέρι εκατοντάδες νεολαίοι υπό την διοργάνωση της κίνησης «Δράση-Θεσσαλονίκη 2003».

Με συγκέντρωση στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα και πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, οι διαδηλωτές με κόκκινες σημαίες, πανό, πλακάτ και συνθήματα, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους σε αρκετούς εκ των ηγετών που συμμετέχουν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για τη συνεργασία ή στήριξή τους προς τις ΗΠΑ και τον «βρώμικο πόλεμο που άνοιξαν στο Ιράκ».

Η αντίθεση εκφράστηκε και προς την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και προς την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού, όπως ειπώθηκε, αυτή την επιθυμούν οι «πλουτοκράτες, ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο, χωρίς να ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για το δημοκρατικό και ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Δήλωσαν, ότι, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με τους λαούς όλου του κόσμου για τη δημιουργία του «αντίπαλου δέους», στους ιμπεριαλιστές-εκμεταλλευτές του πλανήτη, όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Η πορεία ξεκίνησε στις 11:30' π.μ., για να ολοκληρωθεί σε απόλυτη τάξη, μία ώρα αργότερα, προς την Αμερικανική Πρεσβεία και με την παρότρυνση των διοργανωτών να συμμετέχουν και στην πορεία του Πανεργατικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στις 5μ.μ. στο Σύνταγμα.

Μπροστά από την πρεσβεία. οι επικεφαλής, έκαψαν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ, φωνάζοντας συνθήματα κατά των Αμερικανών, ενώ σε όλη την πορεία ηγείτο ομάδα με τα τύμπανα και το πανό της «Δράσης Θεσσαλονίκη», στο οποίο αναγραφόταν «ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στηρίζουν πολέμους και την πλουτοκρατία».

Βασικά συνθήματα ήταν «η νεολαία στην πρώτη τη γραμμή», «να φύγουνε οι βάσεις και οι Αμερικανοί», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών», «Κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Φονιάδες-ληστές-υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» κ.ά.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή