Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Συρίας για τις απειλές των ΗΠΑ

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003 13:43
A- A A+

Οι απειλές των ΗΠΑ κατά της Συρίας, αυξάνουν την ένταση στη Μέση Ανατολή, δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Συρίας και της Ελλάδας, σε τηλεφωνική συνομιλία τους, μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Φαρούκ αλ-Σάραα και ο Ελληνας ομόλογός του, Γιώργος Παπανδρέου, συμφώνησαν, ότι, οι απειλές της Ουάσινγκτον «το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν την ένταση στην περιοχή και να σαμποτάρουν τη δυνατότητα εγκαθίδρυσης μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης», σύμφωνα με το Sana.

Πάντα σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, προεδρεύουσας χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά το τρέχον εξάμηνο, δήλωσε κατά τη συνομιλία του με τον Σάραα ότι «ουδείς πιστεύει πως η Συρία έχει στο έδαφός της όπλα μαζικής καταστροφής».

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε, πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν επιθετικά αμερικανικά σχέδια κατά της Συρίας».

Ο αρχηγός της συριακής διπλωματίας υπογράμμισε «τη σημασία» του «ρόλου της Ευρωπαϊκής Ενωσης αυτή τη στιγμή, πολύ περισσότερο που τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη ήταν αντίθετα στον πόλεμο στο Ιράκ».

«Η Συρία δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με το ιρακινό καθεστώς» του Σαντάμ Χουσεΐν, δήλωσε ο Σάραα, υπενθυμίζοντας πως η χώρα του ήταν αντίθετη στον πόλεμο Ιράκ-Ιράκ (1980-1988) και στην ιρακινή εισβολή στο Κουβέϊτ το 1990, σύμφωνα με το Sana.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή