«Πόλεμος» ανακοινώσεων για την ομιλία Τσίπρα

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 12:37
UPD:19:25
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

H εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

A- A A+

«Πολεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist και την αναφορά του στο μνημόνιο. ΠΑΣΟΚ: «Στον ΣΥΡΙΖΑ μαδούν τη μαργαρίτα». Ν.Δ.: «Ποιός είναι πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ;» Για νέο επεισόδιο διαστρέβλωσης μιλούν στην Κουμουνδούρου.

Τον νέο γύρο αντιπαράθεησης άνοιξε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία επεφύλαξε σκληρή απάντηση, σε έντονα ειρωνικό τόνο, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας επιδίδεται τελευταία με ιδιαίτερη θέρμη στα τυχερά παίγνια.Πριν από λίγες ημέρες εμφανιζόταν έτοιμος να παίξει την πατρίδα, σε μια παρτίδα ζάρια στο όνομα της διαπραγμάτευσης. Σήμερα θέτει σε εφαρμογή τη θεωρία της αναστολής του μνημονίου (;) και λόγω εποχής μαδάει τη μαργαρίτα, που όπως ο ίδιος υποστηρίζει, του βγάζει ευρώ», παρατήρησε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο τόνο πρόσθεσε:

«Επειδή όμως υπάρχουν πολλές ακόμη μαργαρίτες, γνωρίζουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τι θα πιστεύει ο κ. Τσίπρας αύριο; Κατάργηση, σκίσιμο, ακύρωση, επαναδιαπραγμάτευση ή αναστολή; Ας μας πουν και εμάς».    

Στο θέμα παρενέβη αμέσως μετά με ανακοίνωσή της και η Νέα Δημοκρατία:

«Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη νέα θέση του κ. Τσίπρα για το μνημόνιο -το οποίο, τελικά, δεν θα σκίσει, αλλά θα αναστείλει- και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Π. Λαφαζάνης έσπευσε να τον αδειάσει, υπενθυμίζοντάς του ότι έχουν μιλήσει για ακύρωση… Τελικά, ποιος είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;  Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Λαφαζάνης;» διερωτάται η Λ. Συγγρού.

Στην απάντησή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι προχωρά ακάθεκτη στο δρόμο της λάσπης και της διαστρέβλωσης. «Αδύναμη να δικαιολογήσει την κλιμάκωση μιας εγκληματικής πολιτικής που η ίδια θα επαναδιαπραγματευόταν και την αναίρεση κάθε προεκλογικής της δέσμευσης, καταφεύγει για μια ακόμη φορά στη φτηνή προπαγάνδα», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα, ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις του κόμματός τους. Ας διαβάσουν και ας δουν τι είπε ο πρόεδρός τους», επανήλθε η Λ. Συγγρού, επισυνάπτοντας το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή πολιτικής, επιμένουμε στο διαχωρισμό της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο, ανέφερε σε δηλώσεις του στον ρ/σ Real FM o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης

Βολές όμως κατά της Κουμουνδούρου εξαπέλυσε και η Δημοκρατική Αριστερά, παρατηρώντας ότι «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο και το ευρώ αλλάζουν εσχάτως ανάλογα με το ακροατήριο».

«Λύση δεν είναι καμία από τις ποικίλες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η καταγγελία, η αναστολή, η παύση, το σκίσιμο, η αντικατάσταση, η ακύρωση των συμφωνιών της χώρας κλπ. Λύση είναι μόνο ο συνδυασμός της υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής με συμπληρώσεις και τροποποιήσεις,  που θα κάνουν εφικτή την οικονομική αποτελεσματικότητα και το δίκαιο επιμερισμό των βαρών», πρόσθεσε.

«Νέο επεισόδιο διαστρέβλωσης...»

Για το νέο επεισόδιο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με στόχο την παραπληροφόρηση του λαού, μιλούν στην Κουμουνδούρου.

Όπως επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «τα γνωστά χαλκεία» της ΝΔ, συνεπικουρούμενα από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «ανακάλυψαν» στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist υπαναχώρηση από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για κατάργηση του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων. 

Πρόκειται, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, για ένα ακόμη επεισόδιο στο γνωστό σήριαλ της μεθοδευμένης προσπάθειας να διαστρεβλωθούν οι απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να παραπληροφορηθούν οι πολίτες και καταγγέλλουν ότι για να παραπλανήσουν τους πολίτες, τα γνωστά χαλκεία της ΝΔ και τα φερέφωνά τους επικεντρώνονται σε μια λέξη αποσιωπώντας εσκεμμένα τη σαφή και κατηγορηματική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε το αποτυχημένο μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

«Πιάνονται από μια λέξη ενώ παραβλέπουν και το γενικό πνεύμα της ομιλίας και τις συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις που διατυπώνονται σε αυτή», υποστηρίζουν και ξεκαθαρίζουν ότι στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παραπάνω από σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας «α) τεκμηρίωσε την καταστροφικότητα του Μνημονίου, δηλαδή της λιτότητας και της "εσωτερικής υποτίμησης", όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για το σύνολο της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα τις χώρες του Νότου» και «β) υποστήριξε ότι πρέπει, μεταξύ άλλων, να ακολουθηθεί μια οικονομική πολιτική στον αντίποδα αυτής του Μνημονίου, μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης με μέτρα όπως την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού (δηλαδή κατάργηση του συναφούς μνημονιακού νόμου) και την ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή