Τ. Παπαδόπουλος: Κορυφαίος σταθμός ηθικής δικαίωσης

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003 18:02
UPD:18:06

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, υπογράφουν τη Συνθήκη Προσχώρησης των 10 νέων κρατών μελών της E.E., στην τελετή που πραγματοποιείται στη Στοά Αττάλου στην Αρχαία Αγορά στην Αθήνα

A- A A+

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος που υπέγραψε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας τη συνθήκη προσχώρησης αναφέρθηκε στα 9.000 χρόνια του ιστορικού βίου της Κύπρου, τονίζοντας ότι η προσχώρηση στην Ε.Ε. είναι κορυφαίος σταθμός ηθικής δικαίωσης του παρελθόντος και ελπιδοφόρα αφετηρία πολιτικής καταξίωσης του μέλλοντος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη λύπη του γιατί τα τεχνητά τείχη όπως τα χαρακτήρισε της διαίρεσης του νησιού «εμποδίζουν τους Τουρκοκύπριους να πορευθούν μαζί μας το δρόμο προς την Ευρώπη». Δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση μιας ειρηνικής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Τέλος, υποσχέθηκε ότι το Κυπριακό δεν θα καταστήσει προβληματική την παρουσία της Κύπρου, αλλά και η ένταξη δεν θα ανακόψει τις προσπάθειες για λύση του πολιτικού προβλήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή