Ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ για τη διεύρυνση

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003 20:25
A- A A+

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του αναφέρει «χαιρετίζουμε την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλλει στη δίκαιη και βιώσιμη λύση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου.

Η δραματική διεθνής συγκυρία μέσα στην οποία ολοκληρώνεται η διεύρυνση προσδίδει στην υπογραφή της πράξης Προσχώρησης ιδιαίτερη ιστορική σημασία και ταυτόχρονα θέτει τα μεγάλα διλήμματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ενωση.

H σημερινή Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει με τη συνεννόηση των λαών της να προχωρήσει στην πολιτική της ενοποίηση, στην κοινή εξωτερική πολιτική, στην κοινή αμυντική πολιτική και στην πολιτική και αμυντική χειραφέτησή της από τις ΗΠΑ».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, δήλωσε ότι «με ευχολόγια δεν λύνονται τα τεράστια προβλήματα συνοχής που υπάρχουν στο εσωτερικό της Ε.Ε., ούτε τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που δημιούργησε η αδιέξοδη οικονομική και κοινωνική πολιτική των αριθμών στα πλαίσια των συνθηκών του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ.

Η διεύρυνση της Ε.Ε. με δέκα νέες χώρες, χωρίς ταυτόχρονη αύξηση των κοινοτικών πόρων, θα έχει ως θύματα τους έλληνες αγρότες και την ελληνική περιφέρεια.

Η Ε.Ε. θα έπρεπε να προχωρήσει στην πολιτική ενοποίησή της, αντί να κάνει ανούσια πανηγύρια».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή