Οι Άγγλοι δεν θα καλέσουν τον Πιστόριους στην πρώτη επέτειο των Αγώνων του 2012

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 21:01
UPD:21:02
EPA/STR
Ο νοτιοαφρικανός δρομέας Όσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για τη δολοφονία της 29χρονης συντρόφου του Ρέεβα Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013, είναι ελεύθερος με εγγύηση.
A- A A+

Ο Όσκαρ Πιστόριους δεν είναι ευπρόσδεκτος στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο, προκειμένου να εορταστεί η πρώτη επέτειος μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνων του 2012, όπως ανακοίνωσε η βρετανική Ομοσπονδία Στίβου (UKA).

Η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 26-28 Ιουλίου, θα είναι αφιερωμένη σε παραολυμπιονίκες αθλητές.

Ο Νοτιοαφρικανός δρομέας, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 29χρονης συντρόφου του Ρέεβα Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013, είναι ελεύθερος με εγγύηση, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσής του έχει οριστεί για τις 4 Ιουνίου.

«Δεν θέλουμε κατά την τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων οι αγώνες να μεταμορφωθούν σε ΄΄τσίρκο΄΄ των ΜΜΕ, καθώς θα επέλθει ΄΄σκιά΄΄ πάνω από τη συμμετοχή των άλλων αθλητών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της βρετανικής ομοσπονδίας, Έντ Γουόρνερ.

«Το ερώτημα δεν είναι αν ο Πιστόριους είναι αθώος ή ένοχος αλλά το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα άτομο που περνά μια δύσκολη κατάσταση, από ηθικής πλευράς. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, αφού έως τότε θα έχει περάσει από το δικαστήριο, αλλά η σημερινή κατάσταση των πραγμάτων δεν μας βοηθά να τον προσκαλέσουμε», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις