Κ. Σημίτης : Θετικά τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2003 14:03

A- A A+

Ιδιαίτερα θετικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Οπως δήλωσε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μεταθέτει τα σύνορα της Ευρώπης και δημιουργούνται νέοι γείτονες με τους οποίους πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις.

Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνέχειας της συνεργασίας μας και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την καλύτερη συνεργασία της διευρυμένης Ευρώπης, με τις γειτονικές χώρες για περισσότερη ανάπτυξη, καλύτερη πολιτική συνεργασία και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, συμμετείχαν οι ηγέτες των κρατών-μελών των 10 υποψηφίων χωρών και συμμετείχαν επίσης ηγέτες απο χώρες που έχει ευρύτερη συνεργασία η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο κείμενο, που συμφώνησαν στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός, ότι, οι ηγέτες που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη συμφώνησαν ότι τα Ηνωμένα Εθνη πρέπει να έχουν ένα κεντρικό ρόλο, που θα οδηγήσει στην αυτοδιοίκηση του Ιράκ.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, είπε ότι η παρουσία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν τονίζει τη σημασία που δίνει στον ΟΗΕ και το ρόλο του «στην επόμενη μέρα», τόσο η Ελληνική Προεδρία όσο και οι χώρες που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη.

Επίσης ο υπουργός είπε, ότι, ο ρόλος του ΟΗΕ πρέπει να είναι σταθεροποιητικός, όχι μόνο για το Ιράκ αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή