Formula 1: Πουλάει τις μετοχές του στη Williams ο Γουλφ

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 21:53
UPD:16/04/2013 11:32
EPA/ROMAN RIOS
A- A A+

Την προοπτική πώλησης του ποσοστού που κατέχει στη Williams εξετάζει ο Τότο Γουλφ. Ο Αυστριακός επενδυτής και διευθυντής όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes από τις αρχές του χρόνου, διαθέτει το 16% των μετοχών της ομάδας του Γκρόουβ.

Μετά τη μετακίνησή του στη Mercedes είχε γίνει γνωστό ότι διατηρούσε αυτό το ποσοστό στη βρετανική ομάδα, ανεξαρτήτως των νέων του καθηκόντων. Μετά όμως από την απόκτηση του 30% της ομάδας της Mercedes, συμφώνησε με τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρείας, ότι θα ήταν καλό, λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, να πουλήσει τις μετοχές του στη Williams.

Ο ίδιος θεωρεί ότι θα προβεί σε αυτή την κίνηση την κατάλληλη στιγμή και όταν βρεθεί ο σωστός αγοραστής. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να παραχωρήσει το ποσοστό του σε κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για την ομάδα και το άθλημα. Οπως δήλωσε θέλει να είναι πολύ προσεκτικός στην πώληση καθώς μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την τιμή της μετοχής της εταιρείας.

«Η υπόσχεση που έδωσα στη Mercedes είναι ότι θα ασχοληθώ με τη συμμετοχή (σ.σ. στη Williams) διότι κανείς δε θέλει να υπάρχει αυτή η σύγκρουση συμφερόντων. Αν και λειτουργικά δε συμβαίνει αυτό, καθώς εδώ (σ.σ. στη Mercedes) είμαι επικεφαλής και εκεί (σ.σ. στη Williams) δε βρίσκομαι πια, αλλά σίγουρα δεν δείχνει σωστό. Οφείλω, όμως στον Φρανκ (σ.σ. Γουΐλιαμς), στην οικογένεια και σε όλη την ομάδα να φερθώ με υπευθυνότητα. Δε μπορώ απλώς να βγω στην αγορά και να πω: ποιός θέλει να αγοράσει αυτές τις μετοχές; Χρειάζεται να βρω κάποιον αρκετά υπεύθυνο που θα ενδιαφέρεται για το άθλημα και θα καταλαβαίνει πώς λειτουργεί η ομάδα. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι κάποιος χορηγός, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεις αυτόν που θα ταιριάξει. Επομένως το θέμα είναι ότι χρειάζεται να αναζητήσω για κάποιον ενός ορισμένου επιπέδου, δεν πιέζομαι όμως για αυτό. Αυτό που συμφωνήσαμε με τους ανθρώπους της Mercedes είναι ότι δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να πουλήσω τις μετοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τότο Γουλφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις