Επιστολή θα στείλει ο Γ. Παπανδρέου στην Προανακριτική

Παράταση των εργασιών της Επιτροπής
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 20:30
UPD:23:39
ICON PRESS /ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου.

A- A A+

Με νέα, συμπληρωματική επιστολή θα καταθέσει ο Γ. Παπανδρέου την Τρίτη στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό και με την επιστολή του θα δώσει εξηγήσεις και γιατί δεν προσέρχεται αυτοπροσώπως, όπως του έχει ζητήσει η Επιτροπή.

Στην επιστολή θα αναφέρεται στη γνώση που είχε για την λίστα Λαγκάρντ και θα δίνει διευκρινίσεις για θέματα που έμειναν κενά μετά το πρώτο υπόμνημα που έστειλε.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή και ομολογία ενοχής

Ήδη πάντως καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις για την πρόθεση αυτή του κ. Παπανδρέου.

O ΣYPIZA τονίζει ότι τυχόν απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού να μην προσέλθει στην Επιτροπή, παρά την κλήτευσή του, συνιστά προσβολή των εργασιών της Επιτροπής και ομολογίας ενοχής. 

Παράταση εργασιών έως 25 Απριλίου

Εν τω μεταξύ, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε παράταση εργασιών της Επιτροπής μέχρι τις 25 Απριλίου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης επανέλαβε ότι δεν θα εκδοθεί πόρισμα χωρίς το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, το οποίο θα βγει, σύμφωνα με τον ΣΔΟΕ, στις 10 Ιουνίου.

Παράλληλα, τόσο ο κ. Μαρκογιαννάκης όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης διατύπωσαν επικρίσεις για τους ρυθμούς ανταπόκρισης του ΣΔΟΕ στα αιτήματα της Προανακριτικής για τα στοιχεία από τους ελέγχους των λογαριασμών που βρίσκονται στη «λίστα Λαγκάρντ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή