Τον Ιούνιο το 3ο Spetses Classic Yacht Race

Παραδοσιακά καΐκια, κλασικά σκάφη και λατίνια συμμετέχουν στον αγώνα
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 18:37
UPD:18:58

Ο θεσμός του Spetses Classic Yacht Race έχει στόχο να συγκεντρώσει μερικά από τα ομορφότερα, κλασικά σκάφη και παραδοσιακά καΐκια, στα ιστορικά στενά των Σπετσών, αναδεικνύοντας παράλληλα τις αξίες της ελληνικής ναυτοσύνης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Στις 13-16 Ιουνίου θα διεξαχθεί τo 3o Spetses Classic Yacht Race με διοργανωτή αγώνα το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και διοργανωτή φιλοξενίας το «Poseidonion Grand Hotel».

Ο θεσμός του Spetses Classic Yacht Race έχει στόχο να συγκεντρώσει μερικά από τα ομορφότερα, κλασικά σκάφη και παραδοσιακά καΐκια, στα ιστορικά στενά των Σπετσών, αναδεικνύοντας παράλληλα τις αξίες της ελληνικής ναυτοσύνης.

Τα σκάφη που συμμετέχουν στον αγώνα, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  • Κλασικά σκάφη- με τρεις υποκατηγορίες ανάλογα με το έτος ναυπήγησης: Vintage (μέχρι το 1947), Classic (1948- 1975), Spirit of Tradition (1976 και μετά)
  • Παραδοσιακά καΐκια
  • Λατίνια

Υπενθυμίζεται ότι στον περσινό αγώνα, στις δύο κατηγορίες ιστιοδρομιών συμμετείχαν περισσότερα από 50 κλασικά σκάφη (με το πιο παλιό να έχει ναυπηγηθεί τη δεκαετία του 1900), μεταξύ αυτών το «FLAMINGO» του 1928, κατηγορίας 8-Meters, το «CANDIDA» του 1929, κατηγορίας J-Class, το «GLARAMARA» του 1947 καθώς και 17 παραδοσιακά καΐκια, όπως η «ΑΦΡΟΕΣΣΑ», η «ΜΑΡΙΔΑ» και η «ΚΙΡΚΗ» και 12 λατίνια.

Για τη φετινή διοργάνωση, αναμένονται ακόμα περισσότερες συμμετοχές από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα το J Class «Shamrock», το οποίο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, θα ταξιδέψουν σκάφη και καΐκια από την Κρήτη, την Σύρο, την Πάρο, την Άνδρο και την Κέρκυρα ειδικά για το Spetses Classic Yacht Race.

Επίσης, στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν και σκάφη τύπου «Dragon» που είναι η κατηγορία σκαφών με την οποία η Ελλάδα κατέκτησε το 1ο Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο στην Ιστιοπλοΐα στη Ρώμη το 1960.  

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές συμμετοχής θα δοθεί σε φιλανθρωπικά σωματεία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις