Βόλεϊ: Πρεμιέρα απόψε στους τελικούς των ανδρών

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παμβοχαϊκό στον εναρκτήριο αγώνα
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 12:39
UPD:13:07
ICON PRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αντίπαλοι θα τεθούν ο Ολυμπιακός, που κατάκτησε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και ο Παμβοχαϊκός, που αποτελεί τη σταθερότερη ομάδα της τελευταίας διετίας στο ελληνικό πρωτάθλημα (φωτογραφία από προηγούμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων).

A- A A+

Πρεμιέρα απόψε στη σειρά των τελικών που θα αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή στην Α1 Ανδρών του βόλεϊ, με το εναρκτήριο σφύριγμα να ακούγεται στις 19:00, στο κλειστό του Ρέντη.

Αντίπαλοι θα τεθούν ο Ολυμπιακός, που κατάκτησε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και ο Παμβοχαϊκός, που αποτελεί τη σταθερότερη ομάδα της τελευταίας διετίας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάκτησαν μια άνετη πρωτιά ύστερα από εννέα χρόνια, φτάνοντας στον τελικό για 16η φορά και στοχεύουν στον 26ο τίτλο τους. Αν τα καταφέρουν θα φτάσουν στο πρώτο «τρεμπλ» της ιστορίας τους, καθώς φέτος έχουν ήδη κατακτήσει Κύπελλο και Λιγκ Καπ.

Από την πλευρά της, η ομάδα της Πελοποννήσου είναι μόλις το τρίτο επαρχιακό συγκρότημα, μετά από Ορεστιάδα και Φοίνικα Σύρου, που φτάνει στους τελικούς και θέλει να γίνει ο πρώτος σύλλογος εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης που θα στεφθεί πρωταθλητής.

Επίσης απόψε, στο κλειστό της Κυψέλης ο Παναθηναϊκός δίνει αγώνα επιβίωσης για την παραμονή του στην Α1, καθώς στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ υποδέχεται τη Νίκη Αιγινίου (20:30).

Οι «πράσινοι» βρίσκονται, ούτως ή άλλως, σε δυσχερέστατη θέση μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή, η παραμονή πλέον δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς, αλλά η νίκη απόψε συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για να συντηρήσει η αθηναϊκή ομάδα τις ελπίδες της.

Για να συνεχίσει να ελπίζει σε σωτηρία ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να νικήσει με 3-0 ή 3-1, προκειμένου να πλησιάσει στους 2 βαθμούς τον Ηρακλή και να ελπίζει ότι θα τον προσπεράσει στη συνέχεια, αν και ο «Γηραιός» θα έχει ένα παιχνίδι περισσότερο, δηλαδή με τη Νίκη στο Αιγίνιο και με τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη.

Αν απόψε οι «πράσινοι» ηττηθούν, με οποιοδήποτε σκορ, θα υποβιβαστούν στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία τους ενώ τα πλέι άουτ θα διακοπούν, αφού δεν θα έχουν κανένα νόημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις