Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2001 07:01
UPD:07:06
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά όμως από τα δυτικά θα αρχίσει βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Βόρεια Ελλάδα απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νοτιο-δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί στρεφόμενοι βαθμιαία και από τα δυτικά σε βόρειους βορειο-δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον πέντε (-5) έως τέσσερις βαθμούς, στα υπολοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από δύο έως 11 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός προβέπεται για αύριο Σάββατο και μόνον το πρωϊ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιο-δυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς και στο Ιόνιο τοπικά πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή ανοδο την ημέρα, τη νύχτα ομως και νωρίς το πρωϊ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα αρχικά στην Αθήνα, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και στην Πάρνηθα χιονοπτώσεις αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιο-δυτικοί ισχυροί αλλά σταδιακά θα γίνουν βορειο-δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από οκτώ έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-δυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον ένα (-1) έως τέσσερις βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή