«Νίκη» για τον κυπριακό λαό η ένταξη στην Ε.Ε.

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2003 07:21
UPD:07:34
A- A A+

ΝΙΚΗ για ολόκληρο τον κυπριακό λαό, χαρακτήρισε την ένταξη της Κύπρου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας, ότι εντός 10 ημερών θα ανκακοινώσει μέτρα για την ενίσχυση και των Τουρκοκυπρίων.

Σήμερα μεταβαίνει στη Λευκωσία, ο Κώστας Σημίτης, στο πλαίσιο της περιοδείας του, στις νέες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Ας συζητήσουμε πάνω στο σχέδιο Ανάν, εάν θέλουμε τροποποιήσεις. Ας τις θέσουμε στο τραπέζι», ανέφερε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν, σε συέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα.

Η τουρκική πλευρά θα αξιοποιήσει το σχέδιο Ανάν, εάν αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, στη διάρκεια κλειστής ενημέρωσης Τούρκων δημοσιογράφων, στην πρεσβεία της χώρας του στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα ο Ραούφ Ντενκτάς, δήλωνε από την Κωνσταντινούπολη, ότι, η Ευρωπαϊκή Ενωση βλάπτει τον εαυτό της, παραβλέποντας διεθνείς συμφωνίες.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι τουρκικές προκλήσεις, με μπαράζ παραβιάσεων στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, από τουρκικά μαχητικά. Δεκαοκτώ αεροσκάφη, προχώρησαν σε 54 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και εννέα παραβάσεις του FIR Αθηνών, στο Νότιο Αιγαίο. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή