Δίκη «17Ν» : «Με μεγάλη φαντασία οι μάρτυρες», λέει η υπεράσπιση

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2003 12:23
A- A A+

Στην κατηγορία των «ευφάνταστων μαρτύρων», συμπεριέλαβε ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, Κώστας Παπαδάκης, τη μάρτυρα κ. Ευγενούλα Γεννηματά, αξιολογώντας την κατάθεση που έδωσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού κ. Γιώργος Αγιοστρατίτης, έκανε λόγο για καθοδηγούμενους από τις διωκτικές αρχές μάρτυρες που προσέρχονται στο δικαστήριο και προχωρούν σε αναγνωρίσεις διαφόρων προσώπων.

Η Πολιτική Αγωγή ωστόσο υποστήριξε ότι η κ. Γεννηματά κατέθεσε ειλικρινέστατα και ανεπιτήδευτα όσα γνώριζε για την υπόθεση. Νωρίτερα, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ζήτησε και πήρε το λόγο, υποβάλοντας ερώτηση στη μάρτυρα για ποιό λόγο δεν κατέθεσε αμέσως μετά την επίθεση σε βάρος του Τούρκου διπλωμάτη κ. Ντενίς Μπουλούμπασι, ότι είχε δει έναν ασπρομάλλη άνδρα, αλλά μόνο όταν παρουσιάστηκε στον εφέτη-ανακριτή.

- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος : «Εχετε πει ότι εάν ξέρατε πως ήταν η «17 Νοέμβρη» θα το καταγγέλλατε για να πάρετε την επικήρυξη. Την άλλη μέρα όμως, σας είπαν ότι ήταν η «17 Νοέμβρη» και καταθέσατε ότι υπήρχαν δύο άτομα. Γιατί τότε δεν είπατε ότι υπήρχε μαζί τους και ένας ασπρομάλλης για να πάρετε την επικήρυξη;».

- Μάρτυρας : «Μα δεν ήξερα ότι ερχόσασταν εκεί για να κάνετε τους τοπογράφους. Εκ των υστέρων το ανακάλυψα.

Ο εισαγγελέας της έδρας κ. Χρήστος Λάμπρου, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων τόνισε : «Ακούγονται διάφορα λόγια απο την υπεράσπιση για δήθεν σκευωρία και ενορχήστρωση καταθέσεων. Αυτό θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Εδώ γράφουμε ιστορία. Θα εισπράξουμε τις δυσμενείς συνέπειες της συμπεριφοράς μας».

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή